Siniši Malom izbrisan doktorat iz biografije

Iz biografije ministra finansija Siniše Malog na sajtu tog ministarstva izbačen je podatak da je odbranio doktorat, koji mu je nedavno oduzeo Univerzitet u Beogradu zbog plagijata.
Siniši Malom izbrisan doktorat iz biografije
Foto: 021.rs
U novoj verziji više se ne pominje da je odbranio doktorsku disertaciju na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine, navodi ovaj list.
 
"Biografija je izmenjena posle pisanja našeg lista da se Mali ne odriče svog doktorata jer nije izbacio podatak o odbranjenom doktoratu nakon što je Senat Univerziteta u Beogradu 12. decembra poništio njegovu diplomu doktora nauka", piše Danas.
 
Senat Univerziteta u Beogradu jednoglasno je poništio diplomu doktora nauka Siniši Malom na osnovu prethodno donetog rešenja Odbora za profesionalnu etiku.
 
Odbor je utvrdio da je prilikom izrade disertacije Siniše Malog došlo do povrede akademskog ponašanja, zbog doslovnog preuzimanja delova teksta drugih autora bez citiranja.
 
Za sada, podatak da je Mali odbranio doktorat još uvek se nalazi u njegovoj biografiji na sajtu Vlade Srbije.
  • Vida

    24.12.2019 08:27
    Koja je razlika?
    Koja je posledica?
    Samo javna sramota!
    Obzirom da čovek nema obraza, ni to mu ne predstavlja problem.
  • Гордана

    24.12.2019 07:48
    зјууу
    А функција, оставка можда?
  • JS

    23.12.2019 23:30
    Jedan od
    Mnogo je takvih kojima treba oduzeti diplome.
    Samo sto to nije sve, treba im svima oduzeti i funkcije koje su zajasili i svu imovinu stecenu tokom vlasti. Inace se iz ove nocne more mozemo izvuci samo odlaskom odavde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.