Mihajlović: Bezbednjaci ne dobijaju socijalne, već skupe stanove

Pripadnici snaga bezbednosti u Vranju biće prvi koji će sredinom februara dobiti ključeve u okviru državnog projekta stanogradnje, izjavila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.
Mihajlović: Bezbednjaci ne dobijaju socijalne, već skupe stanove
Foto: 021
Prema njenim rečima, očekivanja su da izgradnja svih stanova bude završena do kraja sledeće godine i da se pripadnici snaga bezbednosti u njih usele.
 
"Kada se priča o projektu stanogradnje, često se misli da su to neki socijalni stanovi. Moram građanima da ponovim da to nisu socijalni stanovi već oni koji su urađeni po svim svetskim i evropskim standardima", rekla je Mihajlović.
 
To su skupi stanovi koje država radi za pripadnike snaga bezbednosti, i građani u Vranju već su počeli da ih kupuju, dodala je ona.
 
Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan kaže da je planirana izgradnja 1.500 stanova u okviru državnog projekta i da se gradi po 200 stanova u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici i 550 u Novom Sadu. Prema njegovim rečima, za izgradnju 2.000 stanova u Nišu usvojen je plan detaljne regulacije, sledeće godine biće završen urbanistički plan, a potom i raspisan tender za projektanta.
 
Najavio je da će u naredna četiri meseca biti objavljen tender za izvođača radova za još 4.200 stanova koji će se prostirati na površini od 320.000 kvadratnih metara. Kazao je da će među njima biti stanovi koji će se graditi u Beogradu, a tender za njih biće raspisan krajem ove ili početkom sledeće godine.
 
U Srbiji će ukupno biti izgrađeno oko 8.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti.
  • Stanoje Zoranovic

    24.12.2019 11:26
    Korupcija
    Nažalost još jedan primer korupcije vladajuće elite. Hoće li možda neki političar podneti krivičnu prijavu zbog nemoralnog načina dodjeljivanja stanova za radnike bezbednosnih službi? A možda imaju pravo na te povlastice ako glasaju za vladajuću partiju.
  • Dana

    24.12.2019 10:32
    odgovor X-u
    Cena kvadratnog metra tih stanova je trostruko niža od ove koja se palaća kada bismo mi koji se uvaljujemo u doživotne kredite hteli da kupimo stan.

  • Djula

    24.12.2019 10:17
    Aha
    @ x: Naravno da će dobijati stanove po povlašćenim cenama, u Novom Sadu će kvadrat plaćati 500e, dok je kvadrat za obične smrtnike od 1400 - 2000e.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.