VIDEO: Incident u Skupštini Srbije, sukobili se Martinović i Obradović

U Skupštini Srbije došlo je do incidenta nakon što su poslanici Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić ušli na sednicu kako bi izrazili nezadovoljstvo što srpske vlasti nisu reagovale na usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Obradović i Kostić su se sukobili sa šefom poslanika naprednjaka Aleksandrom Martinovićem, nakon čega je nastao opšti metež.

Noseći transparente "Vučić i Milo - braća blizanci" i "Srbijo, zašto ćutiš?", Obradović i Kostić su stali za govornicu parlamenta i upitali poslanike vladajuće koalicije zašto ne reaguju na usvajanje Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i hapšenje poslanika Demokratskog fronta.

Šef poslanika naprednjaka Aleksandar Martinović u jednom trenutku je ustao iz poslaničke klupe i prišao govornici, ali se Kostić isprečio između njega i Obradovića, došlo je do povlačenja, a zatim je lider Dveri odgurao Martinovića.

Nastao je opšti metež i guranje u kojem je, pored poslanika Dveri i vladajuće koalicije, učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Jedan od poslanika SNS-a oteo je transparente poslanicima Dveri i pocepao ih.



Predsednica Skupštine Maja Gojković rekla je da se sednica prekida i zamolila poslanike da ne reaguju na, kako je rekla, "unapred pripremljene provokacije" Boška Obradovića.

Situacija se nakon nekoliko minuta smirila, i Obradović i Kostić su napustili salu.

Sednica je nastavljena oko 13:30h.

  • Ćihuhu

    30.12.2019 12:08
    Konačno nešto zanimljivo u našem parlamentu.
  • Sefika

    29.12.2019 15:21
    i
    Zbog njihovog takvog ne odgovornog poasanja ...ko najvise strada ..narod koji bi im olako raspalio koju vaspitnu da dodjy sebi ...pustite vi seljaka u skuptinu a ne seljacine kao ove ....sramota
  • Obren

    28.12.2019 10:48
    Obren
    Nevidim razlog za frku cg je samostalna država i u svojoj kući mogu da rade šta žele. Mi nismo očistili svoju kuću a tuđu hoćemo da čistimo. A u ostalom i crkvena banda nereaguje nešto bitno dasu dobili novac i da neplaćaju nikom ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.