Taksa za javni servis skuplja od danas

Taksa za javne medijske servise RTS i RTV od danas, 1. januara povećana je sa 220 na 255 dinara.
Taksa za javni servis skuplja od danas
Foto: Pixabay
Ova taksa plaća se preko računa za struju.
 
Javni medijski servisi delimično se finansiraju iz budžeta Srbije, a delimično iz takse.
 
Vlada Srbije je ranije navela da se sredstva po osnovu takse za javni servis, kao i njen ukupan iznos, utvrđuje "u funkciji obezbeđenja stabilnog sistema finansiranja osnovne delatnosti javnih medijskih servisa, njihove uređivačke nezavisnosti i institucionalne autonomije, istovremeno vodeći računa o ekonomskoj snazi obveznika".
  • Jole

    01.01.2020 18:43
    Užas
    Sramota! Pa već godinama nas driblaju sa tom taksom! Još od Tijanića! Nacionalni servis a plaćamo KDS,IPTV....kojima je već prodata frekvencija. Ima li nekoga da stane na put toj pljački? Stići ćemo mi do predhodnih 500din.kao što je i bilo pa i više. Ali jaki smo mi oni muzu mi ćutimo i tako u beskraj ali dokle?
  • Brana

    01.01.2020 15:50
    Ns
    Sramota!!! Vecina ljudi placa vec kroz kablovsku taj rts.a isto tako vecina ga i ne gleda.Otimate ljudima pare i mazete oci
  • Ivan

    01.01.2020 14:47
    Da bog,da im te pare sto nam otimaju,jer meni a verujem i mnogima,netreba RTS,dabi slusao laži,i praistorijske serije,trebale za bežaniju sa vlasti,bagra jedna SNSa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija