Upis đaka 2020. biće potpuno onlajn, roditelji neće morati da nabave nijedan dokument

Sistem elektronskog upisa u osnovne i srednje škole u ovoj godini biće potpuno završen, pa roditelji od naredne školske godine više neće morati da nabavljaju ni jedan dokument za upis đaka.
Upis đaka 2020. biće potpuno onlajn, roditelji neće morati da nabave nijedan dokument
Foto: Pixabay
"Prošle godine roditelji nisu morali da nose izvod iz matične knjige rođenih i uverenje o prebivalištu, a ove godine ćemo taj sistem unaprediti tako da ni jedan dokument roditelji ne moraju da donose", rekao je Tanjugu direktor vladine Kancelarije za IT i eUpravu.
 
To, kako objašnjava, znači da roditelji đaka više neće morati da prikupljaju dokumentaciju na nekoliko adresa, poput potvrde da je dete prethodno završilo predškolsku ustanovu ili potvrdu o obavljenom lekarskom pregledu...
 
Sve će se, kaže, obavljati elektronskim putem. Prošle godine, podseća, omogućena je usluga eVrtić u 17 gradova i opština u Srbiji, a prema njegovim rečima, u ovoj godini ta usluga će biti dostupna u celoj zemlji.
 
"To znači da će roditelji u svakom gradu i opštini moći svoje dete da upišu preko interneta", navodi Jovanović i kaže da su planovi te Kancelarije za ovu godinu veoma ambiciozni.
  • /

    03.01.2020 10:00
    Lepa vest, nema sta. Samo i ssa ovim servisom ce biti ista prica kao i sa stalim srbskim online servisima. A to je da ce posao da uradi neciji kum ili neko ko para ne trazi...
    A takav ce i kvalitet biti...
  • lančeMi

    02.01.2020 23:36
    Napokon. Lepa vest.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.