Sastanak Vučića i Irineja o Crnoj Gori, bez izjava za medije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros sa patrijarhom SPC Irinejom sa kojim će, kako je najavljeno, razgovarati o situaciji u Crnoj Gori.
Vučić je na sastanak u Patrijaršiji stigao u 7.30 sati, a razgovorima prisustvuju i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković i vladika Stefan.
 
Predsednik i patrijarh su u ponedeljak već razgovarali o situaciji u Crnoj Gori i tada su poručili da nakon izglasavanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti u Podgorici "stvari u Crnoj Gori treba smirivati".
 
Kako je Blicu potvrđeno u u četvrtak, predsednik će provesti Badnji dan sa Srbima u Crnoj Gori, a Vučić je, međutim, juče rekao da ga je iznenadila kampanja koja je usledila na najavu njegovog odlaska na sever Crne Gore i da će konačnu odluku doneti u narednih dan, dan i po.
 
Jutrašnji razgovor sa patrijarhom mogao bi biti presudan po tu odluku.
 
Sastanak sa patrijarhom trebalo je da se održi sinoć, ali je odložen za jutros.
 
Prema informacijama Tanjuga, patrijarh Irinej sastaće se danas u Beogradu i sa mitropolitom Amfilohijem i episkopima budimljansko-nikšićkim Joanikijem i zahumsko-hercegovarčkim i primorskim Dimitrijem.
  • Dr

    04.01.2020 12:33
    zašto
    Prvo treba javno da se objavi sporni dokument a zatim da se komentariše.Drugo,zašto sastanak nije otvoren za medije,čemu tajanstvenost.....ako je sve čisto i tako kako nam je servirano,zašto zatvoren sastanak.Ili si ISPRAVAN ili MULJAŠ nema sredine,dosta više različitog tumačenja za istu stvar,kako kome odgovara to pravi sukobe.
  • Vernik

    04.01.2020 11:14
    Verujem da je zlatoljubcima rekao da smanje sarana da ne bi postali pasaluk.
  • Banacan

    04.01.2020 10:15
    Nebeski_Narod
    Da si zaintetesovan za temu znao bi da su svi ostali potpisali sporazum sa drzavom u kom se garantuje vlasnistvo nad verskim objektima. Samo SPC nije ponudjeno to isto a razlog je zainteresovanost crnogorske crkve za vlasnistvo nad verskim objektima,manastirima,zemljistem...koje pripada SPC.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.