Bolničko lečenje u Srbiji prosečno traje 9,7 dana, samo u Mađarskoj duži tretman

Pacijenti u Srbiji se na bolničkom lečenju u proseku zadržavaju 9,7 dana, što znači da se naša zemlja po tom vidu zdravstvene statistike nalazi u samom vrhu liste evropskih država, saopštio je Eurostat.
Bolničko lečenje u Srbiji prosečno traje 9,7 dana, samo u Mađarskoj duži tretman
Foto: Pixabay
Prema poslednjim dostupnim podacima statističke službe EU, jedina država gde bolnički pacijenti dobijaju duži tretman je Mađarska, gde prosečna terapija traje 9,8 dana.
 
Pacijenti u Hrvatskoj su 2017. godine na bolničkom lečenju u proseku provodili 8,7 dana godišnje, u Crnoj Gori 8,5 dana, dok u Sloveniji provode nešto više od sedam dana.
 
Najkraće trajanje bolničkog zadržavanja na kontinentu zabeleženo je u Holandiji, gde se pacijenti na lečenju zadržavaju u proseku 4,5 dana.  
 
Iako je 2017. godine u državama članicama EU bilo više ženskih nego muških pacijenata, muškarci su u proseku duže boravili na bolničkom lečenju.
  • dragan perković

    15.01.2020 01:47
    Ah
    Ako je duži tretman to znači da se rafi ne stručno.Jel su u Holandiji nolnice u istom stanju ko u Srbiji,jel im medecinsko osoblje radi ko u Srbiji ?Jel u Holandiji zakazuju preglede za nekolko godina unapred ?
  • milicica

    14.01.2020 23:21
    laz i prevara
    Tri puta operisana i bila 2 dana i jednom tri a vodjena ko 5 i 6. Sestra pre mesec dana aneurizmu na mozgu i 3 dana.U Betaniji neke sutra kuci najkasnije prekosutra, ko onda povecava prosek, Nacin da klinike zarade i neka .
  • Labud

    14.01.2020 18:07
    To samo pokazuje koliko je losa preventiva u nasoj zemlji, ako uopste postoji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija