Ministarstvo za demografiju će sprovesti istraživanje šta dečaci misle o rodnim ulogama

Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku, na čijem je čelu Slavica Đukić Dejanović, naručilo je u postupku javne nabavke istraživanje o stavovima dečaka u srednjoj školi o rodnim ulogama i društveno prihvatljivim obrascima ponašanja.
Ministarstvo za demografiju će sprovesti istraživanje šta dečaci misle o rodnim ulogama
Foto: Pixabay
Cilj je da se utvrdi kako dečaci razumeju rodne uloge u društvu. 
 
Izmeđi ostalih pitanja, istraživanje treba da utvrdi da li dečaci adolescentni smatraju da su diskriminisani jer većina programskih aktivnosti posmatra devojčice kao ranjivu grupu u stanovništvu.
 
Cilj je istražiti i kako oni percipiraju rodnu ravnopravnost među adolescentima.
  • Realista

    15.01.2020 12:36
    Realnost
    Ovo ispitivanje je potenciranje rodnu neravnopravnost, zato što se istraživanje vrši samo na dečacima
    Pitanje: Zašto se ne istraživanje ne radi i na devojčicama. Zašto se ne ispituju ona deca koja su po fizičkim kriterijumima jednog pola, a po sklonostima i ponašanju nedefinisanog ili drugog pola. Zašto se ne proveri koliki je procenat takve dece i da li se propagiranjem rodne ravnopravnosti i transrodne populacije povećava procenat takve dece.
    Pre bih istražio da li žene razumeju šta znači rodna ravnopravnost i šta znače rodne uloge u društvu, kao i da li se osećaju diskriminisane, ako su muškarci pažlliviji prema njima nego prema muškarcima.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija