Incident na Bogojavljenskom plivanju zbog ekološkog transparenta

Na jučerašnjem Bogojavljenskom plivanju u Čačku došlo je do manjeg incidenta između jednog od plivača i obezbeđenja.
Incident na Bogojavljenskom plivanju zbog ekološkog transparenta
Foto: Pixabay
Ilija Stefanović iz Čačka pojavio se sa transparentom na kojem je pisalo "Ko zagađuje reke", aludirajući na Zapadnu Moravu. Ali, kako je Ilija objasnio za N1, obezbeđenje manifestacije mu je prišlo i pocepalo transparent uz obrazloženje da "nije ovo politički skup".
 
"Cilj mi je bio da skrenem pažnju na očigledan problem. I ove godine su se se pojavile masne mrlje u Moravi. Godinama unazad se organizuje plivanje za Bogojavljenje, ali se poslednje dve godine postavlja pitanje da li je voda čista", kaže Ilija Stefanović.
 
Ilija kaže da nikoga nije želeo da isprovocira porukom, pa je zato i napisao poslovicu. Kaže da sve dok je držao transparent nije bilo problema, ali nedugo nakon što ga je ostavio kako bi otplivao, iscepan je.
 
"Iako ne mogu da tvrdim, ali mislim da je momak iz obezbeđenja uzeo transparent i zgužvao ga. I rekao mi je da ovo nije politički skup. A ja sam njemu odgovorio da to nije politički transparent. Da sam recimo napisao 'Kosovo je Srbija' ili 'Milo lopove, ne damo ti svetinje', možda bi to bolje prošlo, ali ovako...", ispričao je ovaj mladić.
 
Zbog ovog slučaja, na društvenim mrežama se povela rasprava. Direktor Sportskog centra napisao je na Fejsbuku da su radnici odlično obavili posao i da nisu "pali" ni na nijednu provokaciju.
 
Incident se dogodio za vreme Bogojavljenskog plivanja na gradskoj plaži u Čačku. Zbog pojave masnih mrlja u Zapadnoj Moravi, kupališna sezona kod gradske brane ponovo je prošle godine bila dovedena u pitanje.
  • /

    21.01.2020 08:50
    /
    e taj ima .uda
  • dragan perković

    21.01.2020 06:54
    Ah
    Satanističko javljane treba zabraniti.Iz nivig zaveta"pojaviće se razni vračevi,proroci,sveci......,Ali znajte Bog je jedan i JEDINI".Nema nikakvih totema,krstova !Satana i u anđela će se pretvoriti ....

  • NS

    21.01.2020 06:10
    Ovaj događaj priča koliko smo jadni postali. Ne može više ništa da bude apolitično. Ako nisi sa nama onda si protiv nas i ne postoji ništa drugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.