Registrovana nova stranka - Ratni veterani za Srbiju

Veterani ratnih sukoba 1990-1999. godine i borci za vreme NATO agresije na SRJ 1999. godine registrovani su kao stranka "Ratni veterani za Srbiju" koja će učestvovati na narednim izborima, saopštili su u novoformiranoj političke organizacije.
Registrovana nova stranka - Ratni veterani za Srbiju
Foto: 021.rs
Oni pozivaju sve ratne vojne veterane da se uključe i da formiraju odbore po svojim mestima.
 
Takođe, kaže se da je stranka osnovana zbog težnje za upoznavanjem javnosti sa stanjem ratnih veterana, ratnih vojnih invalida i njihovih porodica, a u svetlu činjenice da su ratni veterani, kako tvrde, ignorisani od svih vlasti dosad.
 
Stranka je manjinska, prijavljena kao stranka slovačke manjine, a u partiji kažu da su se na takav korak odlučili kako bi osigurali ulazak u sve skupštine, od lokalnih do republičke.
 
"Svi vi koji se osećate oštećenima i povređenima, diskriminisanima i na margine društvenog života potisnutima, koji zbog nepostojećeg Zakona o borcima i invalidima ne možete ostvariti svoja statusna prava, imate priliku da se kroz političku utakmicu u okviru ove stranke pokušate izboriti za donošenje pravednog Zakona, a zatim na osnovu njega i za ostvarenje svojih prava", stoji u saopštenju.
  • PEtar

    26.02.2020 04:57
    kakva@spdnja.com
    Kakva sprdačina :) ratni veterani, kao Slovačka manjinska stranka...
    Bolje da su se registrovali kao Ratni veterani Srbije, hrvatske ili albanske manjinje, to bi bio još bolji pogodak...
    Zbogom pameti....
  • Vasa

    01.02.2020 18:34
    ??
    A gde ste vi miševi mali bili u to vreme?
  • Zos

    21.01.2020 20:00
    Slovaci
    Ha,ha,ha,ha,ha...koji ratni veterani, ha, ha, ha, ha, ha.........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija