Razrešen direktor "Železnica Srbije" uhapšen zbog primanja mita

Vlada Srbije razrešila je Miroljuba Jevtića sa funkcije vršioca dužnosti generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije, objavljeno je u Službenom glasniku.
Vlada je donela to rešenje 17. januara, a potpisala ga je predsednica Vlade Ana Brnabić.
 
Jevtić je uhapšen 11. januara zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasi brze pruge.
 
Jevtić i D. B, član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada Z. S. i V. K. su uhapšeni 11. januara. Uhapšeni su po nalogu TOK zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika D. B. u službenim prostorijama.
 
Tužilaštvo je juče saopštilo da su advokati od strane Jevtića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.
 
Jevtiću je određen pritvor do 30 dana, dok se druga trojica osumnjičenih za davanje mita brane sa slobode.
  • e, da

    21.01.2020 21:43
    čovek nije krpa, ne
    lepo im je poslužio, fino su mu se odužili. Samo u 2019. je u ime Infrastrukture potpisao sporazume u vrednosti od eur 1 mrd za radove na koridoru X, od NS Su, Bg Niš Preševo, Bg Velika Plana, od toga i za još jedan vijadukt u Vrbasu, upola manji od onog u Čortanovcima, pa sad vi mislite štagod hoćete, ali znajte da ćete i vi to platiti i to skupo.
  • ?

    21.01.2020 18:56
    ?
    a Mihajlović? nju ćete hapsiti kad shvatite da železničkog saobraćaja u Srbiji nema?
  • Andrea

    21.01.2020 13:34
    A ministarka?
    Kada ce procesuirati ministarku Mihajlovic?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija