Lončar: Oštrije kontrole na granicama zbog novog virusa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da u Srbiji nema mesta za paniku nakon što se u Kini pojavio novi koronavirus, koji se širi i na druge zemlje, ali da će kontrola na našim graničnim prelazima biti pojačana.
Lončar: Oštrije kontrole na granicama zbog novog virusa
Foto: 021.rs
Lončar je naveo da je Ministarstvo zdravlja sve vreme na vezi sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, ali da od te organizacije još nisu stigle nikakve bitnije preporuke, poput zabrane putovanja.
 
Ipak, ministar je apelovao na sve koji žive u Srbiji da u ovom periodu, bez preke potrebe, ne idu u područja gde se pojavio koronavirus čiji su simptomi povišena temperatura, malaksalost i otežano disanje.
 
Ako su već otišli ili se vraćaju iz tih područja u Srbiju, a imaju bilo kakve simpotome, ministar je skrenuo pažnju da se na vreme jave lekaru i istakao da će kontrola na našim graničnim prelazima biti pooštrena.
 
"Za sada, za našu zemlju nema mesta za paniku, ali to ne znači da treba da se opustimo. Mi ćemo, i dok ne stignu zvanične preporuke Svetske zdravstvene organizacije, pojačati nadzor i kontrolu na graničnim prelazima", rekao je Lončar.
 
Inače, Svetska zdravstvena organizacija održaće u sredu sastanak stručnog odbora za hitne slučajeve zbog epidemija koronavirusa u Kini.
  • SasaNS

    24.02.2021 08:56
    Laž
    Ulazi se bez kontrole i PCR testova, bar naši državljani mogu...
  • Trgovac

    21.01.2020 18:44
    Neke koristi i od toga.
    Da vidim sad carinika koji će otvarati kineske pošiljke...
  • Dr

    21.01.2020 17:23
    pojačanje
    Molio bih gospodina Ministra da mi objasni ,kakva je to pojačana kontrola,kako funkcioniše i kako se kontroliše ulazak virusa u zemlju,osim da se zatvori granica potpuno što je nemoguće.Ali bar može da se privremeno zabrani ulazak putnika iz Kine ili da se putnici stavljaju u karantin do prolaska vremena inkubacije ako je uopšte poznata.Nije pojačana kontrola ako primetite određene simptome, odmah da se javite lekaru....moj ministre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.