Izgradnja autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad koštaće 600 miliona evra

Memorandum o razumevanju i izradi planske i tehničke dokumentacije za izgradnju autoputa Beograd (Borča)-Zrenjanin-Novi Sad, sa kineskom kompanijom Čajna Šandong Internešnal, potpisan je danas, a kako je najavljeno u Ministarstvu građevinarstva, dokumentacija za taj autoput od 113 kilometara biće završena ove godine.
Izgradnja autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad koštaće 600 miliona evra
Foto: 021.rs
Resorna ministarka Zorana Mihajlović je u Vladi Srbije potpisala memorandum sa direktorom kompanije "China Shanding International Economic and Tehnical Coorporation Group" Džang Ćenćaom.
 
Dužina autoputa od petlje Borča do krajnje tačke na obilaznici oko Zrenjanina biće 58 kilometara, a od Zrenjanina do Novog Sada 45 kilometara. Procenjena vrednost izgradnje oba autoputa je oko 600 miliona evra.
 
Reč je o izgradnji autoputa u obliku ćiriličnog slova P, koje će činiti već izgrađeni autoput Beograd-Novi Sad i deonice Borča-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad.
  • Opstina Zabalj

    25.01.2020 17:16
    Kruzni tok
    A sta ce biti sa raskrsnicom kod Zablja hoce li ostati kruzni tok ili nesto drugo ce biti???
  • dujasporac

    25.01.2020 08:36
    @Petar
    Autoputevi se grade tamo gde je promet drumskih vozila dovoljan da opravda njihovu gradnju, sve ostalo se moze resiti dobrim magistralnim pravcima. U Srbiji postoji samo jos par nepokrivenih pravaca gde treba graditi autoputeve, NS-Sabac, NS-Zr, Zr-Bg, Pa (Zr)-Vrsac i eventualno Preljina-Kraljevo-Krusevac.

    Sve ostalo je bacanje para na buduce prazne drumove.
  • Maratonac

    22.01.2020 16:46
    Matematika
    103kam=600mil eu 10km=?
    Neko se vec opario!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.