Brnabić: Uloga Branka Stefanovića u GIM upitna, time treba da se bave nadležni

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je upitna uloga oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića, u delegaciji privatne firme GIM koja se bavi trgovinom naoružanjem i vojnom opremom prilikom posete italijanskoj fabrici oružja "Bereta", ali da treba dozvoliti nadležnim institucijama da se time bave.
Brnabić: Uloga Branka Stefanovića u GIM upitna, time treba da se bave nadležni
Foto: 021.rs
Ona je na pitanje novinara zašto je zabranila ministrima da govore o "aferi Krušik" rekla da je zamolila ministre da ne odgovaraju na pitanja oko fabrikovanih afera.
 
Otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića posetio je, kako su preneli mediji, u maju 2019. godine italijansku fabriku oružja "Bereta" kao jedan od trojice predstavnika privatne firme GIM koja se bavi trgovinom oružjem, a ministar je kada je otkrivena ta afera negirao da njegov otac ima ima bilo kakve veze sa tom firmom.
 
"Treba da ispoštujemo postulate pravne države da sud utvrdi činjenice i donese odluku", rekla je Brnabić.
 
Dodala je da ministrima nije zabranila, nego ih je zamolila da ne odgovaraju na novinarska pitanja o "aferi Krušik" i drugim fabrikovanim aferama, već je ministre zamolila da o tome ne govore, jer od fabrikovanih afera ne mogu da se bave pitanjima za koja su dobili mandat od građana.
 
"Građani su nam dali mandat da se bavimo reformama, nezaposlenošću, a ništa od toga nismo mogli da govorimo od fabrikovanih afera", rekla je Brnabić. Dodala je da su njeni ministri na raspolaganju svim nadležnim organima.
  • NeverovatnoMedjutim

    29.01.2020 08:30
    Kada god ih pitas o nekoj aferi ili bilo cemu sto ide na njihovu stetu - onda oni pricaju o nadleznim institucijama i pravnoj drzavi. Medjutim, kada napadaju neistomisljenike i one koji ih pozivaju na odgovornost - odmah optuze i osude - bez da i spomenu nadlezne institucije. U svakom slucaju, "nadlezne institucije" ne postoje ili ne funkcionisu i sve u ovoj drzavi je farsa, pocevsi od preCednika i premijerke, pa nadole sve do obespravljenih gradjana koji grcaju da prezive. I da, kriva je prosla vlast - vi ste prosle dve vlasti vec!
  • Cocco

    29.01.2020 08:14
    Zanimljivo (ako ništa drugo)...
    Drzne li se neko, bilo ko, da upita, prokomentariše ili ukaže na nešto, što ovima ne odgovara, oni ga u momentu i optuže i osude (strani plaćenik, domaći izdajnik, fašista, tajkun, narkoman ili diler…).
    Sve ono, njima bolno na šta im se ukazuje, pita ili komentariše, prebacuju na „nadležne organe“. A tu se, kako vidimo, godinama ama baš ništa ne dešava.
    A i kako bi? Počnu li bilo kakvu istragu, eto njima ogromnih problema i sran*a do guše, u čemu su već…
  • Nenad Kojic Novi Sad

    28.01.2020 22:49
    od
    svih bolesti jedino glupost i kijavicu ne možeš sakriti,a pri tome glupost i ne boli

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija