Srbija će subvencionisati privrednike u Republici Srpskoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Mrkonjić Gradu da je na sastanku sa zvaničnicima Republike Srpske, srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, predsedavajućim Saveta ministara Zoranom Tegeltijom i opštinskim rukovodstvom, dogovorena dodatna, konkretna podrška privredi Republike Srpske.
"Dogovorili smo se da, posredstvom Vlade Republike Srpske, posebno subvencionišemo privrednike u Srpskoj, jer želimo da podstaknenmo opstanak našeg naroda na ognjištima i razvoj Republike Srpske", istakao je Vučić.
 
Vučić je podsetio da će Srbija izdvojiti 300.000 evra za Gimnaziju i Mašinsku školu u Mrkonjić Gradu. Predsednica Srpske Željka Cvijanović istakla je da je na sastanku sa Vučićem razgovarano o praktičnim rešenjima za probleme sa kojima se građani ove opštine suočavaju.
 
Cvijanovićeva je istakla da se Republika Srpska oslanja na Srbiju, koja raspolaže svim razvojnim mehanizmima i ima volju i želju da pomogne Srpskoj.
 
Načelnica Mrkonjić Grada Divna Aničić rekla je da je predsednik Srbije obećao pomoć Domu zdravlja i školama u ovoj opštini.
 
Ona je navela da je Vučiću dodeljena Povelja opštine.
  • V

    30.01.2020 08:24
    propadanje Vojvodine
    susedna BiH, i tzv. "Republika" Srpska (tzv. je je u pitanju samoprozvana republika), imaju standard vrlo sličan našem.
    Po nekim pokazateljima, bolje je kod nas, po nekim drugim kod njih.

    Pošto smo tako slični, tj. u jednakoj meri jadni i bedni, ne vidim što bismo mi, ovako siromašni, pomagali nekom ko je jednako siromašan.

    Da smo bogatiji, pa hajde, ovako nema razloga.

    Vojvodina po prvi put u istoriji ima lošiji standard od republičkog proseka.
  • Dr

    29.01.2020 23:23
    a plate i penzije
    Galantno od Sultana AV.Deli naše pare,navodno subvencioniše privrednike.Deli onda pare od SNS-a a ne od naroda.Domaće privrednike ste unakazili nametima,radnike potpuno degradirali i obespravili,penzionere osiromašili.....A sa druge strane pomažeš nekoga ili nešto što je u drugoj državi,to nije normalno.Kome će oni plaćati porez,doprinose....Naša deca odlaze a njihova su ovde po JP.Hoćete li i kuće početi da im zidate.Ovo mu dođe kao etničko čišćenje Vojvodine ali će jednog dana neko morati odgovarati za ovakav odnos prema sopstvenom narodu.Rat je davno završen ali jedino su građani Srbije stalno ostali zarobljeni u ratu.
  • @Bili Kid

    29.01.2020 19:26
    dole titoisticke pokrajine !
    Moj pradeda nije bio Vojvodjanin vec Srbin i obican paor . I to sto je imao su mu oduzeli prokleti komunisti nakon rata !
    Ako moze Madjarska da pomaze Madjare a Hrvatska Hrvate moze i Srbija Srbe !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.