Otvoren broj na koji osobe sa invaliditetom mogu da prijave bahate poslodavce

Osobe sa invaliditetom od danas mogu da prijave poslodavce koji im uskraćuju prava iz oblasti rada, bezbednosti i zdravlja na poslu, besplatnim pozivom na broj 0800 300 307, uz biranje opcije 3.
Otvoren broj na koji osobe sa invaliditetom mogu da prijave bahate poslodavce
Foto: Pixabay
"Država želi da zaštiti osobe sa invaliditetom i omogući im ostvarenje svih prava koja im pripadaju. U tom smislu, inspekcija rada će dužnu pažnju posvetiti ovoj temi. Verujem da ćemo uspeti da stanemo na put svim poslodavcima koji krše prava osoba sa invaliditetom i da ćemo poboljšati njihov položaj", rekao je ministar za rad Zoran Đorđević.
 
Na sajtu tog ministarstva, u okviru kategorije "registri", redovno će biti ažuriran spisak svih poslodavaca za koje se dokaže da su prekršili zakon, u ovom slučaju prema osobama sa invaliditetom.
  • Bolid

    07.02.2020 10:24
    Nama telefon ups nama broj telefona a tebi položaj!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.