Iz APR-a obrisano 215 turističkih agencija

Agencija za privredne registre je izdala 262 licence turističkim agencijama, koje su uskladile svoje poslovanje sa novim Zakonom o turizmu i Pravilnikom, a iz Registra turizma izbrisala je 215 turističkih agencija kojima su prestale da važe licence.
Iz APR-a obrisano 215 turističkih agencija
Foto: Pixabay
Turističke agencije koje su brisane iz Registra su tako izgubile status organizatora putovanja i ne mogu da obavljaju delatnost sve dok ne dobiju nove licence, saopštila je Agencija za privredne registre.
 
U saopštenju objavljenom na sajtu APR-a se navodi da je APR do 3. februara izadala 262 licence turističkim agencijama organizatorima putovanja, koji su u proteklih mesec dana uskladili svoje poslovanje sa novim Zakonom o turizmu i Pravilnikom.
 
Reč je o Pravilniku o uslovima i načinu rangiranja licence organizatora putovanja u različite kategorije, načinu promene kategorije licence, sadržini zahteva za izdavanje i obnavljanje licence, kao i o uslovima i načinu izdavanja svečane forme licence, koji je stupio na snagu 1. januara 2020. godine.
 
Nove licence, razvrstane u propisanu kategoriju prema novom zakonu, važiće tri godine od datuma donošenja rešenja o izdavanju licence. U APR se trenutno vode postupci za 140 turističkih agencija koje su podnele registracione prijave za izdavanje licence.
  • Mima

    20.02.2020 00:02
    Prevareni turisti
    Treba izbegavati Prestige travel iz Novog Sada. Put u Tursku pamticu po: raspadnutom autobusu bez klime,minimalnom broju pauza na putu dugom preko 25 sati u jednom pravcu, bahatom ponasanju vozaca i vodica, po prevari putnika da se smeste u hotele koji nisu uplatili pod izgovorom da u onom odabranom nema mesta, ili da ce u jednom da idu na dorucak i veceru, a u drugom da spavaju (po sistemu 'Daj sta das, kad smo putovali dugo, daj da se odmorimo bilo gde'). Jednom recju to su PREVARANTI!!!!
  • Bezimeni

    07.02.2020 19:20
    @/
    Hvala, još jedared.
  • /

    07.02.2020 16:23
    /
    @Bezimeni
    eh, da i jos je celim putem prebacivao da su putnici krivi sto idu takvim autobusom
    /ma sta mu to znacilo. ako je aludirao na cenu aranzmana, onda je ucinio prevaru jer je oglasio nesto sto ne moze ispuniti/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.