Vanredna situacija u nekoliko opština, muškarac preminuo od smrzavanja na Pešteru

Zbog snega i jakog vetra u opštinama Sjenica i Crna Trava proglašena je vanredna situacija, a brojni putevi su neprohodni.
Vanredna situacija u nekoliko opština, muškarac preminuo od smrzavanja na Pešteru
Foto: Pixabay
Vanredno je i u delovima opština Požega i Arilje. Pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su 37 ljudi. Na Pešteru je jedna osoba nastradala.
 
Većina pešterskih sela je zavejana i do njih će mehanizacija stići u narednim danima. Uzrok smrti muškarca na Pešteru je najverovatnije smrzavanje. On je pronađen u automobilu pod snegom na deonici na kojoj je bilo zavejano još dvadesetak automobila, a spasioci su uspeli iz smetova da izvuku dvadesetak osoba.
 
Snegom je zavejana i Vlasina, a problemi su i u planinskim delovima svih opština Jablaničkog okruga, prenosi RTS. Smetovi do dva metra i jak vetar odsekli su oko 800 stanovnika Crne Trave od sveta. Prekinut je saobraćaj na 100 kilometara lokalnih i 300 kilometara nekategorisanih puteva. Na probijanju snežnih nanosa radi pet mašina.
 
Regionalni put Varda-Makovište je gotovo 24 sata bio neprohodan, a desetak vozila zarobljeno. Među evakusanim putnicima bilo je i male dece i jedna trudnica. U Poljaničkom kraju kod Vranja zbog snežnih nanosa u nekim selima nema struje, pa su ekipe elektrodistribucije na terenu, uz vatrogasce i putare.
 
Posledice mećave osećaju se i u ivanjičkom kraju. Procenjuje se da je na području te opštine bez struje oko 2000 potrošača. Sličnih problema ima i u opštinama Čačak i Gornji Milanovac.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.