Ministar Đorđević: U inostranstvu plate nisu mnogo veće

Ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je Srbija obavestila Nemačku da je obustavljen odlazak medicinskih radnika, a naredni korak će biti raskidanje ugovora.
Ministar Đorđević: U inostranstvu plate nisu mnogo veće
Foto: 021.rs
"Mi ne možemo da sprečimo migracije, ali je neprimereno da, kada svi pričamo o njihovom zaustavljanju, mi to na neki način podstičemo. To bi bilo suprotno onome što radimo", rekao je Đorđević.
 
Prema njegovim rečima, "Srbija napreduje i ima plan i cilj da dostigne prosečnu platu od 900 evra".
 
"U inostranstvu plate nisu mnogo veće. Život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji, pa kvalitet života nije mnogo veći, sve što zarade potroše na život", ocenio je Đorđević.
 
On je naveo da Srbija ne može da zaustavi ljude da odu, ali je apelovao da se to radi na legalne načine.
 
"Ukoliko se odluče da odu mi ih ne zaustavljamo, ali bi bilo dobro da se prijave kako bi država mogla da im garantuje prava. Videli ste da smo na Malti reagovali kao vlada i tražili da poštuju njihova prava", kazao je Đorđević.
 
Komentarišući ideju o zabrani rada nedeljom, Đorđević je rekao da je "u okolnostima kad se razvijamo glupo pričati o tome".
 
"Cirkus je napravljen u Crnoj Gori, pa se oko pumpi sada grana privredna delatnost koja ne sme, prodaju se i lekovi. Zakon je jasan – radnik ima pravo na jedan slobodan dan, nekome je to nedelja, nekome sreda, ali je važno da ljudi budu produktivni i da dobro zarade", rekao je Đorđević.

Komentari 112

  • Goran

    14.02.2020 13:04
    Jel' on ono bio vozač nekom u vladi pre nego je postao ministar?
  • B

    10.02.2020 12:58
    Cena zivota
    Od svega sto je ministar ispricao, tacno je samo jedno: zivot u Srbiji je jeftiniji, ma sta jeftiniji, skoro dzabe u odnosu na Zapad. Zameris se Nekom Bitnom i ima da te nema...
  • Marko

    10.02.2020 11:48
    ovaj lik lupeta za plate, ali ima i malo istine.... Zavisi gde ste. Ukoliko ste u nekom većem gradu, Minhen, Frankfurt, Hamburg, Berlin... i želite da živite baš u gradu. Ne centar ali i dalje u gradu, teško ćete naći stan za ispod 1000e... Ako imate familiju i treba vam trosoban stan i više (dakle 1200 - 2000+), da ne pričamo da spremite između 200 i 400e za obdanište po detetu, jedno 500 - 700e za hranu, kućnu hemiju i ostalo... pa eto računajte.... Ukoliko živite u nekom manjem mestu i plaćate stan 500e onda je sve super...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.