FOTO: Carinici sprečili šverc 300 dijamanata na Batrovcima

Carinici su u subotu na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom sprečili krijumčarenje oko 300 dijamanata, za koje se pretpostavlja da imaju veliku vrednost, ali će ona biti precizno utvrđena tek posle stručne ekspertize, saopštila je Uprava carina.
Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na ulazu u zemlju stigao audi čeških registracija, za čijim volanom je bio 50-godišnji Albanac sa dokumentima Kosova.
 
Mada je bio kategoričan da nema ništa da prijavi, ipak je izdvojen za detaljan pregled. Tom prilikom je u kaseti ispred suvozačkog sedišta pronađeno nekoliko kesica sa dragim kamenjem.
 
 
Kada je upitan zašto nije prijavio dijamante, vozač je prvo rekao da nije znao da mora da ih prijavi, a potom i da se radi o najobičnijim cirkonima, tačnije Svarovski kristalima, koji nemaju naročito veliku vrednost.
 
Posle konsultacije sa stručnom osobom utvrđeno je da se radi o pravim dijamantima, čija bi vrednost mogla biti izuzetno velika, što će biti utvrđeno posle veštačenja svakog pojedinačnog primerka dragog kamenja.
 
Otkriveni dijamanti će biti zadržani do okončanja prekršajnog postupka koji je pokrenut protiv muškarca koji ih je krijumčario.
  • Moler ali pravi

    08.02.2020 23:44
    @saletov ujak
    "Moluju" funkcioneri, na Boga ne misle. Tek ce da bude "molovanja" kad dijamanti zasjaje.
  • saletov ujak

    08.02.2020 21:53
    @Vidovnjak
    general simić je provozao dotićnu jedan krug i pošto se istoj svideo znak na haubi rekla mu daj jedan krug,ali tras bum i mali automobil je jedva uguran u drvenu garažu privatnog limara da ga ovaj "omoluje"
  • Vidovnjak

    08.02.2020 20:21
    Šta ono bi sa "policijskim" bentlijem? Jel' ono beše neka starleta imala saobraćajku u njemu?
    Javlja mi se da će i ovi kamenčići istim kanalima dopasti u ruke takvih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.