Šarčević o epidemiji gripa: Ne znamo trenutno stanje, javnost ćemo obavestiti krajem nedelje

Danas smo imali kolegijum, mi ne znamo stanje, ne zna ni Vojvodina još, zato što pokazatelji nisu realni kad deca nisu u školi, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević u Kruševcu, upitan da prokomentariše aktuelnu epidemilošku situaciju gripa.
Šarčević o epidemiji gripa: Ne znamo trenutno stanje, javnost ćemo obavestiti krajem nedelje
Foto: 021.rs
"Oslanjamo se na istraživanja Batuta i drugih pokrajinskih organa koji su vezani za zdravlje, tako da sam ja u dnevnom dogovoru sa Pokrajinskim sekretarijatom, iz razloga što je tamo raspust ranije počeo i ranije se završava", kazao je on.
 
Prema njegovim rečima, o tome kakvo je stanje kada je u pitanju epidemija gripa javnost će biti obaveštena krajem nedelje.
 
"Ako je baš neko loše stanje, verovatno će se produžiti raspust, ako ne, krenućemo, ali ćemo i tada i dalje pratiti. Ponedeljak je neradni dan zbog praznika, tako da ne dižemo paniku. Ovo smo i prošle godine imali, ali intenzivno je bilo već dok su deca bila u školi. Sam raspust je presekao širenje gripa, tako da ćemo dobiti od nadležnih organa sve inpute da bi znali da obavestimo javnost", objasnio je on.
 
Podsetimo da je prošlog petka Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo saopštio da će ukoliko broj obolelih od gripa i intenzitet aktivnosti virusa nastave da rastu, biti razmotreno upućivanje predloga za privremeno raspuštanje školskih i predškolskih kolektiva na nekoliko dana.
 
Naime, u Vojvodini je registrovano pogoršanje epidemiološke situacije u vezi sa sezonskim gripom, a stepen aktivnosti virusa prešao je prag srednjeg intenziteta.
 
U utorak, 11. februara, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo obaviće sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine novu procenu situacije.
 
Podsetimo, kako je 021 pisao, epidemija gripa u Novom Sadu još nije proglašena, iako je primetan veliki broj obolelih, naročito među decom školskog uzrasta.
  • Svetlana

    11.02.2020 11:27
    ????
    A da gospodin ministar malo navrati u Školske dispanzere u Vojvodini, kad ne zna stanje.Ako je 500 pregleda dnevno, od toga 90%grip, o čemu se radi?
  • jatzans

    11.02.2020 07:35
    Nepismenijeg čoveka skoro nisam srela.
  • EU

    11.02.2020 07:07
    Fotelja je , rekao bih , vaznija od svega

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.