Mitrović: Poštovaću odluku o ograničavanju programa Pinka, ali se ne odričem profesionalnih standarda

Vlasnik i direktor Pinka Željko Mitrović izjavio je da će poštovati odluku Saveta za elektronske medije Crne Gore (SAEM) da na kablovskoj televiziji Pink M, na tri meseca, bude zabranjeno emitovanje programa Novo jutro, ali je naglasio da se TV Pink neće odricati profesionalnih standarda kojima se do sada uvek vodila.
"Dok sam vlasnik, direktor i glavni urednik svih 60 kanala koji se emituju na Pink medija grupi, neću da dozvolim da bilo kog gosta u bilo kojoj debati, u političkoj emisiji ili u jutarnjem programu cenzurišemo ili da mu se ukine sloboda govora što je ustavom zagarantovano pravo", poručio je Mitrović, objavljeno je na sajtu TV Pink.
 
Kako je naglasio, TV Pink se, kao i uvek do sad, bavila temama koje su važne za ceo region, a tu spadaju i dešavanja u Crnoj Gori, među kojima i teme o SPC u Crnoj Gori, o njenoj imovini i na kraju o Zakonu o slobodi veroispovesti.
 
"Kada u bilo kojoj zemlji na svetu na ulicama ima preko stotinu hiljada ljudi, to je vest i to je stvar koja je za polemiku i diskusiju, pa i kod nas na Pinku", istakao je Mitrović.
 
Mitrović je upitao kako je ova mera uopšte sprovodljiva, jer TV Pink ima 60 kanala i svakako se na nekom od ostalih emituje Novo jutro, dok je naglasio da mera važi samo za kanal Pink M.
 
UNS: Neprihvatljivo ograničavanje reemitovanja srpskih kanala u Crnoj Gori
 
Udruženje novinara Srbije saopštilo je da smatra neprihvatljivom odluku SAEM-a da ograniči reemitovanje programskih sadržaja koji se prikazuju na TV Hepi i TV Pink M iz Srbije zato što se time krše Evropska konvencija o prekograničnoj televiziji i Direktiva o audio-vizuelnim medijskim uslugama.
 
UNS ističe da svi prigovori na program koji se reemituje moraju biti rešavani sa regulatorom države koja je dala dozvolu televiziji čije se program reemituje u Crnoj Gori.
 
Savet Agencije za elektronske medije Crne Gore doneo je odluku da na tri meseca ograniči reemitovanje pojedinih programskih sadržaja koji se emituju na TV Happy i TV Pink M iz Srbije. Kako je naveo SAEM, razlog za ovu odluku su programi u kojima se promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti. Opširnije o zabrani OVDE.
  • U Loju

    12.02.2020 05:00
    Šta mislite, šta će biti s aovim čovekom, kada ode SNS?
    Mislite li da će uspeti da se sliže sa novima?
    Da će brže-bolje praviti emisije o krađama partijaša i mokriti po njima?
  • Maltretira narod

    12.02.2020 04:58
    On i profesionalni standardi?
    Ej, idi do kozmetičara da te napravi malo mlađim i troši te pare.
    Mani se izjava, ne stoje ti.
    Razvuci ono tvoje, uz šljivu.
    I objasni tvojim toncima, šta je -3dB a šta +10dB, šta je kompresor zvuka a šta limiter i šta su TONSKI standardi.
  • Bubreg

    11.02.2020 13:36
    U saftu
    Profesuonalni standard, još uvek se smejem. :-D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.