REM: Crnogorski regulator cenzuriše Hepi i Pink M i krši međunarodnu konvenciju

Regulatorno telo za elektronske medije saopštilo je da odluka crnogorskog regulatora za elektronske medije (SAEM) da ukine određene sadržaje televizija Hepi i Pink M predstavlja otvoren vid cenzure i grubo kršenje Konvencije o prekograničnim televizijama.
REM: Crnogorski regulator cenzuriše Hepi i Pink M i krši međunarodnu konvenciju
Foto: Pixabay
"Stručna služba srpskog Regulatornog tela za elektronske medije pažljivo je pregledala sadržaje zbog kojih je reagovao SAEM i ustanovila, argumentovano, uz tačno citiranje, da u njima nije bilo poziva na nacionalnu, rasnu ili versku mržnju... SAEM je prenebregao mišljenje Stručne službe Regulatornog tela za elektronske medije, i uprkos njemu, posegao za najdrastičnijom merom, zabranom određenih sadržaja", navodi se u saopštenju.
 
REM je naveo da stavovi koji su u tim emisijama izrečeni odudaraju od stavova zvanične Podgorice ali, kada bi takva razlika bila dovoljan uzrok zabrane sadržaja, "u Srbiji se ne bi emitovao čitav niz emisija, uključujući tu i kompletan sadržaj određene dve prekogranične televizije".
 
"Smatrajući da je pluralizam osnovna vrednost i u Srbiji i u Crnoj Gori, smatramo da posezanje za ovakvom merom vraća crnogorskog regulatora u neka prošla vremena i svodi ga na nivo ideološke, partijske, komisije. U nadi da će naše kolege iz Crne Gore uvideti svu štetnost svog postupka, pozivamo ih da još jednom, zajedno, i u skladu sa svim, ne samo našim, nego i evropskim standardima i propisima, razmotrimo sva sporna pitanja, i poštujući Konvenciju o prekograničnim televizijama, pomognemo da se problem reši", navedeno je u saopštenju.
  • Osoba M

    12.02.2020 08:49
    Jel mozemo nekako da se dogovorimo pa i nama da cenzurisu te kanale?
  • Baten

    12.02.2020 08:34
    Vidi, vidi...
    Pa i REM ima "svoje mišljenje" šta ne valja u CG, a kod nas ćute ko zaliveni! Raspustiti poltronsku političku bagru!
  • Paja

    12.02.2020 01:05
    Tako.tako,samo neka provociraju. Srbija ce izgubiti i ovu igru. CG,pored svega ima i zastitu NATO i pratece diplomatske masinerije. Treba biti opasno glup i naivan pa verovati da takvi kretenski potezi mogu dovesti do rezultata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.