Mihajlović: Umesto na dizel, pravićemo lokomotive na gas

Ruska kompanija RŽD razmatra predlog da u Srbiji napravi zajedničku kompaniju za lokomotive na gas, rekla je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, koja se sastala sa predstavnicima te kompanije.
Mihajlović: Umesto na dizel, pravićemo lokomotive na gas
Foto: FoNet
Zorana Mihajlović i prvi zamenik generalnog direktora "Ruskih železnica" Sergej Pavlov razgovarali su u prisustvu ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka o tekućim i budućim infrastrukturnim projektima u železničkom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo.
 
Mihajlović je istakla da RŽD izvodi radove na najtežem i najvećem projektu u ovom delu Evrope – izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte i da će se krajem sledeće godine od Beograda do Novog Sada voziti 200 kilometara na čas.
 
Razgovaralo se, navela je ministarka, i o novim projektima, o kojima je bilo reči i između predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, pre svega o nastavku rekonstrukcije Barske pruge od Valjeva do Vrbnice i izgradnji jedinstvenog dispečerskog centra.
 
"Očekujemo da prilikom posete generalnog direktora RŽD u aprilu potpišemo sporazum o rekonstrukciji pruge, ali i položimo kapsulu i obeležimo početak radova na izgradnji ovog dispečerskog centra", rekla je Mihajlović.
 
Navela je i da je ponosna na podršku Ruske Federacije i dodala da RŽD razmatra predlog da u Srbiji napravi zajedničku kompaniju za lokomotive na gas, što bi bilo od velikog značaja za srpsku privredu.
 
"Umesto na dizel pravićemo lokomotive na gas", rekla je Mihajlović.
  • Mošorinac

    15.02.2020 22:25
    @Aleksandar
    Šta ce cisterna... Preko Brdeža uz pomoć prdeža!
  • Thomas

    14.02.2020 17:51
    Smog, gas, magla
    Opet nameštanje Rusima. Pa kada i ako se to napravi, što čisto sumnjam, tada ćemo imati još jednu kariku u lancu vezanu za naš vrat, jer ćemo morati kao mečka da istočnom "bratu" odradimo sve da bi imali gas, pa uzeli naftu, pa uzeli..........opet ćemo biti zavisnici od volje drugog naroda.
    Žao mi je, što padamo na jeftino. Pa, davno je kancelar Merkel rekla. "ratovi se neće voditi tenkovima već ekonomijom" i prođe 10 godina a gdja bila u pravu.
  • Aleksandar

    14.02.2020 17:45
    Pitanje
    Da li će ta lokomotiva vući cisternu gasa? A šta ako pukneeeeeeeeeeeee?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.