Poverenica i zaštitnik građana osudili uvrede na račun ćerke predsednika Vučića

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković najoštrije je osudila komentar na društvenoj mreži Tviter u kojem se na nedopustiv i sramotan način vređa maloletna ćerka predsednika Srbije, saopšteno je danas.
Poverenica i zaštitnik građana osudili uvrede na račun ćerke predsednika Vučića
Foto: Medija centar Beograd
"Javni prostor je preplavljen uvredljivim izjavama i diskriminatornim stavovima i u tome se sve više prednjači na društvenim mrežama, ali ovakve gnusne uvrede do sada nisu viđene. Očigledno je da u našem društvu postoje pojedinci koji zloupotrebljavaju nove kanale komunikacije u javnom prostoru kako bi skrenuli pažnju na sebe, što mora naići na oštru osudu javnosti", navela je Janković u pisanoj izjavi, naslovljnoj kao "upozorenje".
 
Ona je podsetila da su svi dužni da poštuju ljudsko dostojanstvo, što se odnosi se na sve građane i građanke, a posebno decu.
 
"Nasilno ponašanje pojedinih javnih ličnosti, doživelo je juče kulminaciju upućivanjem besramnih uvreda jednoj devojčici", izjavio je zaštitnik građana Zoran Pašalić.
 
"Pojedinačni slučajevi vređanja i omalovažavanja dece u javnosti uzrokovani su nizom faktora na koje Zaštitnik građana godinama upozorava, ali pre svega neefikasnim reagovanjem nadležnih i inertnošću čitavog društva da im se suprostavi", rekao je Pašalić.
 
Zaštitnik je dodao da, umesto da se prag tolerancije prema nasilnicima smanjuje, on se svakodnevno povećava, dok su "njihove žrtve sve češće oni najranjiviji u društvu, ponajviše deca".
  • bilo ko

    16.02.2020 20:51
    Bravo new horizon, tacno u centar. Oni su mislili da ce sadrzaj kanalizacione cevi koju su probusili stati kad dodje do njih...
  • new horizon

    16.02.2020 20:25
    Žanjete šta ste sejali!
    Najprimitivnija kampanja u javnom prostoru Srbije počela je dolaskom SNSa na vlast. Nepismena, primitivna saopštenja o žutim lopovima, banditima koji su upropastili zemlju, kriminalcima koji otimaju od hendikepirane dece... i slične ingeniozne tvorevine koje su podilazile najgorem ukusu društvenog taloga, a koje je pisao društveni talog, jesu vaše delo. Kusajte sada!
  • moreeee....!

    16.02.2020 20:05
    Dobro, u'apsite budalu i nemojte da drecite na sva usta! Aaaa, mozda ne mozete da ga u'apsite, jer je on lik iz vasìeg predizbornog filma?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.