Povećan broj udesa od početka godine, pojačana kontrola saobraćaja ove nedelje

Saobraćajna policija će od danas, 17. februara do nedelje, 23. februara pojačano kontrolisati saobraćaj, najavio je MUP.
Povećan broj udesa od početka godine, pojačana kontrola saobraćaja ove nedelje
Foto: 021
Kontrola će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korišćenja telefona tokom vožnje, kao i prekršaja pešaka. 
 
"Od početka 2020. godine, broj saobraćajnih nezgoda na našim putevima povećan je za 16 odsto, a broj prekršaja za sedam odsto u odnosu na isti period prošle godine. U tom periodu poginulo je 22 vozača putničkog vozila i isto toliko pešaka, 12 putnika u putničkom vozilu i sedam biciklista", navodi MUP.
 
Najčešći uticajni faktor nastanka saobraćajnih nesreća od početka 2020. godine bila je neprilagođena brzina. Kao rezultat ovog prekršaja, 25 učesnika u saobraćaju je poginulo, dok je više od 300 učesnika u saobraćaju povređeno. Takođe, u saobraćajnim udesima koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola, tri učesnika u saobraćaju su poginula, a 104 povređena. Analize pokazuju da, u naznačenom periodu, 58 odsto poginulih vozača i putnika u vozilu nisu koristili sigurnosni pojas.
 
Kada je reč o saobraćajnim udesima u kojima učestvuju pešaci, od početka ove godine, utvrđeno je da 30 odsto pešaka strada usled neopreznog stupanja na kolovoz. Takođe, 30 odsto saobraćajnih nesreća sa nastradalim pešacima izazvali su vozači putničkih vozila.
  • Zvekete

    17.02.2020 20:56
    Koment
    Mere brzinu.....loptice na ruletu po kladionicama!
  • DonJuan

    17.02.2020 16:44
    Ma pojasevi su najbitniji... Samo nek se sumaheri vezu pa moze i 100 kroz grad i 200 km/h na autoputu.
  • Sinke

    17.02.2020 16:36
    Preventiva policije
    Policiju ne vidjam a kad ih vidim to je asistencija izvrsiteljima. Dali je to naredba od gore ili su oni takvi neradnici i krivinasi nije mi poznato ali medju gradjanima je takav utisak. Kad god se od nih pomoc zatrazi, odgovor je vezane su nam ruke zakonom. Kad treba da se narod globi, da se narodu otima i da prave krivicna dela, tu nemaju zakon kao prepreku. Nesto opasno smrdi u radu policije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.