Vulin o slučaju "Nedeljnik": Moj poslanik će podneti krivičnu prijavu protiv mene

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da će advokat i poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski, podneti krivičnu prijavu protiv njega, kako bi se utvrdila istina povodom optužbi da je nezakonito došao do prepiske uredništva "Nedeljnika" i bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca.
Vulin o slučaju "Nedeljnik": Moj poslanik će podneti krivičnu prijavu protiv mene
Foto: 021.rs
"Takođe, inspektor službi bezbednosti, to je nezavisni organ koji postoji u našoj vojsci koji odgovara ne meni, već nadležnim skupštinskim odborima u kojima sede predstavnici svih političkih partija, sprovešće istragu na tu temu. Ja hoću da ovo provere svi mogući organi koji imaju bilo kakvu zakonsku nadležnost", rekao je Vulin za TV Pink.
 
A kad to budu proverili, kaže, zadržava pravo da "deluje u skladu sa onim što bude zaključeno", jer ceo slučaj, kaže, ne vidi kao napad na sebe, nego kao optužbu da jedna institucija u ovoj zemlji prisluškuje i skida mejlove novinarima.
 
On kaže da se to ne radi u ovoj zemlji, ali da to govori da svako, polazi od sebe.
 
Tako je, tvrdi Vulin, Šutanovac od Olivere Zekić, nekadašnje urednice Naše borbe, presreo njen mejl, njenu prepisku sa tada njenim kolumnistom Goranom Petrovićem, koji je bio šef Bezbednosno informativne agencije i zahtevao od nje da ta kolumna ne izađe u Našoj borbi.
 
"Dakle, on je to radio, zato on misli da to svi drugi rade", izjavio je Vulin.
 
Ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarisao je ranije autorski tekst Šutanovca u Nedeljniku koji nije ni objavljen, a kada je ta činjenica obelodanjena, služba za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane je, uz izvinjenje, objavila da se Vulin osvrnuo na intervju Šutanovca u Kuriru.
 
U tom dnevnom listu, međutim, Šutanovac nije ni spominjao srpsko-rusku saradnju, niti posetu Srbiji ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua.
 
U međuvremenu su novinarska udruženja tražila da Tužilaštvo ispita ceo slučaj, odnosno da li je presretana komunikacija Nedeljnika.
  • Fuj!

    22.02.2020 12:45
    Pa da, jer kad tuzilastvo jednom odbaci prijavu, vise niko nemìce moci da pokrene isti postupak! Vec vidjeno, u slucaju Jovanjice! Odlican nacin da se bagra sad osigura za buducnost!
  • RVosha

    20.02.2020 11:08
    @vodvilj/RVosha
    "...Нема потребе да се љутите...."

    ne ljutim se ni najmanje , cak stavise mene sve ovo veoma zabavlja .
    zabavlja me cinjenica koliko ste optereceni sa mnom .
    mora da me i sanjate dok spavate .
    sada vam se i prividjam u vidu drugih citalaca .
    prija mi to , verujte .
  • Ilyii

    20.02.2020 10:52
    @ @vodvilj/RVosha

    da li ste ljuti ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.