Đurić: Postoji bar 1.389 razloga da provedete vikend na Kosovu

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je sve građane Srbije da "bar jedan vikend provedu na Kosovu", poručivši da za to "postoji najmanje 1.389 razloga".
Đurić je na predstavljanju štanda Kancelarije za Kosovo na sajmu turizma rekao da je "odlazak na Kosovo osećanje koje može da se razume tek kad se ode tamo, a onaj ko to uradi uvek se vraća".
 
"Ja kad odem, osećam se kao pred kapijama Jerusalima", istakao je Đurić.
 
On je dodao da, "ako 120.000 Srba može da živi na Kosovu, ako na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici studira 12.000 studenata, ako radi 250 srpskih škola, onda i građani ostatka Srbije mogu da odu tamo i vide prirodne lepote i kulturnu baštinu".
 
Đurić je poručio da će Srbija nastaviti da ulaže u srpske sredine na Kosovu, "jer je njihov razvoj jedan od ključnih državnih i nacionalnih prioriteta". To je potrebno, kako je naglasio, da narod na Kosovu vidi i oseti da iza sebe ima sedam miliona građana Srbije i Srbe gde god žive.
  • Štefan

    23.02.2020 09:41
    Za limanca
    Ja nisam ni nacionalista apsolutno sam apolitičan. Znam da rat nedonosi nikom dobro to je po meni najveće zlo. Pišem iz iskustva jer sam kao dete proteran iz hrvatske sa porodicom majka mi je preminula od stresa i nasilja u osjeku. Ali mislim da nije to tema ako bi čovek ostao u tom ludilu i stalno razmišljao šta mu se desilo nabi mogao živeti. Hoću da napišem da treba otići i preneo sam lično svoje utiske sa kosova a ako zagrebež po politici i albanci su doživeli isto velika zverstva sa naše strane. Letujem u istri i nikada nisam imao problema i tamo ima dosta naših građana i poznatih ličnosti. Ono što je bilo nije moglo date mimoiđe verovatno treba gledati napred ponekad se okreneš nazat da ne napraviš istu ili još gori grešku i živiš. Po meni bilo bi bolje da odeš vidiš pa onda ćeš videti u kakvim lažima ovde živimo. Evo ja te pozivam u maju idem opet na 5 dana dođi sa nama. Želim ti sve najbolje i mržnja ubija čoveka nemoj mrzeti živećeš u zabludi do kraja života.
  • Limanac

    23.02.2020 00:00
    @Štefan
    Baš mi drago zbog tebe!
    Eto, mom bivšem cimeru (dečko je studirao na FTN-u) u Prizrenu upala ekipa u kuću avgusta 1999.
    Otac odmah ubijen, majka čudom preživela metak u glavu.
    Bratija se uselila u kuću i dobiće pare za nju kad na vrbi rodi grožđe.
    Inače je u Prizrenu sve ostalo multi- kulti.
    I ti si se sigurno predstavljao kao Vojvođanin, jer zaboga, bzvz da se drugačije predstaviš, nemaš ti ništa sa tim Srbima dole.

    A da, ovaj Đurić mi se gadi u istoj meri koliko i ti!!!
  • Bojan

    22.02.2020 19:11
    Vlada
    Predlazem da se sednice vlade Srbije odrzavaju na nasem Kosovu (bez obezbedjenja, posto je nase i narod voli nasu vladu), sve do poslednje ;-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.