FOTO: Amfilohije odlikovao "Beogradski sindikat"

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije odlikovao je muzički sastav "Beogradski sindikat" Zlatnim likom Svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.
Odlikovanje je dodeljeno "za nadahnute pesme, revnost i brigu za majku Crkvu i sastradalnu ljubav posvedočenu kroz pesme 'Dogodine u Prizrenu' i 'Sviće zora', posvećene odbrani svetinja u Crnoj Gori i Kosovu i Metohiji".
 
"Uručenje priznanja Mitropolije crnogosko primorske SPC koje je obavljeno jutros posle Liturgije u manastiru Miholjska Prevlaka, kao i učestvovanje na Litiji sa vernim narodom i sveštenstvom u Podgoričkom naselju Stari Aerodrom bili su i povod zašto smo se 22. februara uputili ka Crnoj Gori", saopštio je "Beogradski sindikat", prenosi portal in4s.
 
 
Kako su tri člana grupe Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni, kako sa graničnog prelaza Dobrakovo, tako i sa Podgoričkog Aerodroma, gramatu i orden je u ime grupe primio Aleksandar Protić - jedini član koji je uspeo da uđe u Crnu Goru.
 
Posle uručenog priznanja Mitropolije, bilo je planirano da članovi Beogradskog sindikata učestvuju u Litiji, koja će danas u 16:30 časova krenuti sa Podgoričkog Starog Aerodroma, kao i učešće na Molebanu i Litiji koja će u 19 časova proći ulicama Podgorice i završiti ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja, gde je i planirano premijerno izvođenje pesme "Beogradskog sindikata" "Sviće zora".
  • Kradkali

    23.02.2020 17:23
    Plemenski vrač odlikovao pojce.
  • Djura

    23.02.2020 16:30
    Zasto ni 021?
    A u Sremskoj Kamenici se odrzava do sada najveci moleban u Vojvodini!
    Ni jedne novine ne smeju da najave i pisu o tome! A i nije dozvoljeno da isti bude odrzan u Novom Sadu.
  • Marko

    23.02.2020 16:28
    Svaka čast za BS. "... Mogu da nas hapse, privode i tuku, ali nemaju načina da zaustave poruku..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.