Ministar Šarčević novinarima: Dobili biste odgovor da ste normalni, a niste

Ministar prosvete Mladen Šarčević ponovo je danas vređao novinare u Nišu, gde je, upitan o smeni dekana tri niška fakulteta koju je prošle godine najavio, odgovorio: "Pa dobili biste odgovor da ste normalni, a niste", prenose Južne vesti.
Ministar Šarčević novinarima: Dobili biste odgovor da ste normalni, a niste
Foto: 021.rs
Novinare Južnih vesti i N1 koji su insistirali da im odgovori na ta pitanja, umesto odgovora vređao je i gurnuo mikrofon.
 
Šarčević je u Nišu govorio o novoj strategiji obrazovanja i vaspitanja do 2027. godine, za predškolsko i osnovno obrazovanje. Pre početka skupa u holu niškog Univerziteta odgovarao je na brojna pitanja, ali ne i na ona koja su mu postavljali novinari N1 i Južnih vesti.
 
Novinari su ministra podsetili da je još juna prošle godine obećao da će za nedelju dana biti poznato da li će Petar Mitković ostati dekan Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, Milovan Bratić na čelu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Suzana Kostić dekanica Fakulteta umetnosti, nakon rešenja Agencije za borbu protiv korupcije. Međutim, iz Ministarstva prosvete do danas nisu odgovorili na pitanja šta je zvanična odluka, a o tome nije želeo da govori ni ministar Šarčević.
 
Na podsećanje novinarke Južnih vesti da je to obećao u junu prošle godine, Šarčević je rekao da nije on obećao.
 
Na insistiranje novinarke da jeste odgovorio je: "Nemojte da budete navalantni, jer nećete dobiti odgovor nikad više". Na ponovljeno novinarsko pitanje završio je konferenciju za štampu.
 
Nastavio je, međutim, da "deli lekcije" novinarima, koji su krenuli ka njemu kako bi snimili o čemu govori, ali i dalje nije pričao o spornim dekanima, već je počeo da ih vređa.
 
"Naučite da budete civilizovani, prekidate ljudima lepu zamisao. Je l ste vi vaspitani?", rekao je ministar.
 
Novinarka je ponovila da pokušavaju da dobiju odgovor na pitanje, a Šarčević je odgovorio: "Pa dobili bi odgovor da ste normalni, a niste. Zašto mi gurate to (mikrofon) u oči?"
 
Upitan još jednom da li će da odgovori na pitanje ili ne, rekao je: "Ajde sklonite to da ne budem ja siledžija, kad ste vi. Sramota bre ljudi, gde ste naučili to?"
 
Na kraju je gurnuo mikrofon novinaru N1 i poručio mu "da snima sebe".
  • Мима

    25.02.2020 08:49
    Заборављено градиво
    Мислим да је министар пропустио већину градива.
    Треба га вратити да обнови годину, самим тим би и, многе лекције научио. Вероватно је имао лоше предаваче.
  • RVosha

    25.02.2020 07:46
    Smrdija
    "...ali i dalje nije pričao o spornim dekanima, već je počeo da ih vređa..."

    otkud to da nasi ministri vredjaju novinare ?
    moram priznati da sam iznenadjen .
  • proka

    25.02.2020 07:19
    BAHATO , BEZ MORALA
    biti SNSovac nije pripadnost pariji već DIJAGNOZA ! prvi simptom IZLIV VLASTI NA MOZAK

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.