Tomislav Nikolić predstavnicima Kine uručio 5.000 evra pomoći za borbu protiv virusa korona

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić prikupio je novčanu pomoć u iznosu od 5.000 evra namenjenu borbi protiv virusa korona u Kini, a uručenju donacije danas je prisustvovala ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.
Nikolić je rekao da je donacija simbolična, ali da može da bude podstrek svima da razmisle i odvoje deo sredstava za Kinu kao "večitog prijatelja Srbije" i njen hrabri i veliki narod.
 
Novčana sredstva biće iskorišćena za nabavku zaštitnih maski za bolnice u provinciji Hubej, žarištu epidemije virusa Kovid-19, koje će biti besplatno podeljene građanima te provincije.
 
Osim lično prikupljene pomoći, Nikolić je kazao i da Nacionalni savet učestvuje u različitim oblicima kojima Vlada Srbije pomaže Kini i dodao da će pomoć iz Srbije u tri etape biti poslata za Kinu, preko različitih evropskih aerodroma.
 
"Pokušaćemo da prikupimo još donacija i molim sve da razmisle o tome koliko mogu i koliko je potrebno da danas pomognu Kini", rekao je Nikolić.
  • Saša1

    28.02.2020 19:36
    BB
    Fuj
  • Medecinar

    27.02.2020 02:17
    Bljuc
    Daje simbolične novce da se kupe maske, a po našim apotekama i bolnicama maski nema. Zdr.radnici i pacijenti donose sapune, dez.sredstva i ubruse od kuće, kupljena o sopstvenom trošku. Tomice bolje da si bio veliki prijatelj svog naroda i sprečio širenje svih drugih infekcija, pa i Corona virusa.
  • Bili Kid

    27.02.2020 00:29
    Poslao covek 5000 i Dacica da ih zabavlja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija