Potvrđena četiri slučaja virusa korona u Srbiji, zaražene i dve Beograđanke

Još dva slučaja zaraženih virusom korona potvrđena su od juče, tako da su u Srbiji ukupno zaražene četiri osobe.
Potvrđena četiri slučaja virusa korona u Srbiji, zaražene i dve Beograđanke
Foto: Pixabay
Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju su dve Beograđanke. One su smeštene na Klinici za infektivne bolesti u Beogradu, imaju blage simptome i njihovo stanje je stabilno.
 
One se bile u kontaktu sa trećom ženskom osobom koja je nekoliko dana ranije doputovala iz inostranstva. Nakon njenog odlaska iz Srbije, dve zaražene državljanke naše zemlje osetile su prve simptome bolesti.
 
Do 10. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 108 osoba. Od ponedeljka do danas u 8 časova testirano je pet osoba, od kojih su dve bile pozitivne, a tri negativne na koronavirus.
 
U ponedeljak je potvrđen drugi slučaj virusa korona u Srbiji, ovaj put kod kineskog državljanina. On je smešten na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije i njegovo stanje je zasad stabilno.
 
Prvi slučaj zaraze u Srbiji zabeležen je 6. marta u Subotici, kod muškarca iz Bačke Topole. On se nalazi na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu i njegovo stanje je stabilno.
 
Opširnije o tome na koje simptome treba obratiti pažnju i kako reagovati čitajte OVDE.
  • Miodrag

    19.03.2020 16:41
    Prosla opasnost?
    Na košarkaškom igralištu ispred moje zgrade od ponedeljka 16.03.2020. do evo danas 19.03.2020. sve vrvi od života. I mlado i staro igra ful-kontakt košarku po principu ,,duvam ja tebi u lice, duni i ti meni". To me navodi na zaključak da je strah od koronavirusa nerealan. Još nisam čuo da je neko od njih završio u bolnici! (Karaburma, Palilula, Beograd)
  • Marija

    14.03.2020 07:15
    Hitnoooo
    Skole u Hrvatskoj zatvorene... Skole u Crnoj gori zatvorene... Na Kosovu zatvorene.... Samo kod nas djaci iz dve skole borave u jednoj dr Arcibald Rajs... 500 djaka na odmoru duplo nastavnika a o amo zabranjena javna okupljanja.... Strasnooooo.... Hitno zatvoriti skole deca kazu ne mogu da obole ali su samo prenosio i.... Strasnoooo
  • Gagy

    10.03.2020 23:49
    Ne bih se slozio da su penzioneri glasacka Vuckova masina.Zna se najveci broj drzavne, javne uprave, javni mediji koji se finansiraju iz budzeta.Ko ne zna sta da pise da ne lupeta. Virus i onako predvidjen, napravljen ukoliko stvarno postojo, da satre sirotinju i bogati kao Bil Gejt dodju do jos vecih para preko vakcona koje samo sto se nisu pojavile.A bice ih veoma brzo kod nas, da bi nas posmatrali jer nije se proverilo kako deluju tj. nus pojave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija