Stranim državljanima iz Rumunije zabranjen ulazak u Srbiju

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je danas da se zbog sprečavanja širenja virusa korona razmatra zatvaranje granice sa Rumunijom, a Vlada je donela odluku da se stranim državljanima iz Rumunije zabrani ulazak u Srbiju.
Stranim državljanima iz Rumunije zabranjen ulazak u Srbiju
Foto: 021.rs
"O koronavirusu razmišljamo iz sata u sat, pratimo situaciju da bismo bili spremni i mogli da reagujemo. Mi držimo vanrednu sednicu Vlade u ovom trenutku. Zatvorićemo granicu prema Rumuniji, jer postoji mogućnost da to utiče na širenje virusa", rekao je Lončar.
 
U cilju sprečavanje širenja virusa korona u našoj zemlji, Vlada Srbije je večeras donela odluku da zabrani ulazak u Srbiju stranim državljanima koji dolaze iz Rumunije.
 
Pored toga, međunarodni tranzitni prevoz tereta u drumskom saobraćaju ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Srbije.
 
Privremena zabrana ulaska u Srbiju ostaje za strane državljane koji su boravili u Kini, Koreji i Švajcarskoj, a Vlada je precizirala da se to odnosi isključivo na osobe koje su boravile u kineskoj provinciji Hubej, gradu Degu i korejskoj provinciji Severni Gjongsang i kantonu Tićino u Švajcarskoj.
 
Na snazi ostaje i zabrana ulaska u Srbiju za strane državljane koji su boravili u Italiji i Iranu. 
 
Podsetimo, pojedini granični prelazi su već zatvoreni zbog virusa korona.
 
Prema Mađarskoj i Rumuniji su za drumski saobraćaj zatvoreni prelazi Rastina (drumski), Bajmok (drumsk), Bački Vinogradi (drumski), Horgoš 2 (drumski), Kanjiža (rečni), Đala (drumski), Rabe (drumski), Vrbica (drumski), Kikinda (železnički), Nakovo (drumski), Jaša Tomić (drumski), Kaluđerovo (drumski), Golubac (rečni), Donji Milanovac (rečni), Tekija (rečni), Kladovo (rečni) i Đerdap 2 (drumski).
 
Prema Hrvatskoj su zatvoreni prelazi: Sot, Ljuba, Neštin- svi drumski, zatim Bogojevo (železnički), Apatin (rečni), Bezdan (drumski), Novi Sad (rečni) Berkasovo (drumski) i Vajska - skelski prelaz.
 
Unutrašnji granični prelazi koji su privremeno zatvoreni - Beograd - rečni i vazdušni- Morava i Vršac.
  • Info

    14.03.2020 11:49
    Misli se na rumune gastarbajtere kojih ima u Italiji i Španiji na pretek. Oni autima idu preko Hr i Sr do Rumunije, pa verovatno žele da spreče mogućnost zaraze.
  • box

    13.03.2020 20:42
    ....stranim državljanima iz Rumunije zabrani ulazak u Srbiju."

    da li se to odnosi iskljucivo na nekog Rumuna ili na recimo Holandjanina koji boravi u Rumuniji ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija