Brnabić: Srbija zatvara sve granice, svi koji se vrate moraju u samoizolaciju

Granice Republike Srbije će od večeras biti zatvorene. Granice ostaju otvorene za državljane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, kao i za diplomate i strane državljane sa boravišnom dozvolom, rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić.
Brnabić: Srbija zatvara sve granice, svi koji se vrate moraju u samoizolaciju
Foto: 021.rs
Ona je navela da su od večeras granice zatvorene i da će na granicama biti Vojska Srbije, koja će pomagati sanitarnoj inspekciji i graničnoj policiji.
 
Premijerka je, gostujući u specijalnoj emisiji RTS-a, navela da građanima Republike Srbije ne može da se zabrani kretanje.
 
"Najjača moguća preporuka ljudima je da sede kućama, da budu u samoizolaciji. Predškolske, školske i visokoškolske ustanove će od sutra ujutru biti zatvorene", rekla je Brnabićeva.
 
Predsednica Vlade je navela da od utorka kreće nastava putem RTS Planete, RTS 3 i putem digitalnih udžbenika.
 
"Svi koji mogu da rade od kuće, treba da rade od kuće. Oni koji ne mogu da rade od kuće, što nije slučaj u najvećem broju sektora, osim u proizvodnim sektorima, tu će morati da se preduzmu zaštitne mere, zaštitna oprema i veliki broj kompanija je to uradio", kazala je premijerka Brnabić.
 
Brnabić je rekla da građani nemaju razloga za paniku jer je zabranjen izvoz strateških proizvoda, a država ima dovoljno brašna za 12 meseci, zbog čega je veoma važno da pokažu solidarnost.
 
"Može da se desi da je raf u jednom momentu prazan, ali to se redovno popunjava", rekla je ona i dodala da su mnogi ljudi kupili dezinfekciona sredstva koja ne mogu da potroše u narednih godinu dana.
 
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković je rekao da je uvođenje vanrednog stanja svakako okolnost koja može dovesti do odlaganja parlamentarnih i lokalnih izbora, ali da je sada u fokusu očuvanje zdravlja i života građana, a da će se o tome razmišljati u narednom periodu.
 
U Srbiji je večeras uvedeno vanredno stanje zbog pandemije virusa korona.
  • Bojan

    16.03.2020 09:28
    Odgovor
    @NS tako sto nauče jezik zemlje u kojoj žive.
  • High ISO

    16.03.2020 08:54
    Bog te tvoj, prazan grad. Bosan.., pardon republikosrbijanci se opet razbezali.
  • Orwell Vegan

    16.03.2020 08:48
    Istina
    Zasto nije uvedeno obavezno nosenje maski, valjda je to osnovno? Stavise, drzava je trebala da podeli besplatno svim gradjanima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.