NAREDBA: Zabrana kretanja od 20h do 5 ujutru, starijima od 65 potpuna zabrana kretanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras naredbu da se od sutra uvodi policijski čas, a starijima od 65 godina potpuna zabrana kretanja.
NAREDBA: Zabrana kretanja od 20h do 5 ujutru, starijima od 65 potpuna zabrana kretanja
Foto: 021.rs
Od sutra od 20h do 5 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, niko ne može da bude na ulici, sem organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.
 
Vučić je izjavio da je Vlada Srbije donela odluku da je od sutra ujutro od 10 sati apsolutno zabranjen izlazak licima starijim od 65 godina u urbanim sredinama, u seoskim sredinama - zabranjen je izlazak licima starijim od 70 godina. Zabrana ove naredbe ne odnosi se na poljoprivredne proizvođače koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo.
 
- Republika Srbija se suočava sa neverovatnim izazovima kao i mnoge duge zemlje u Evropi. Pošto nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu i smanjimo stepen ugroženosti naših građana, doneli smo nepopularne odluke. Želimo da sačuvamo živote ljudi u našoj zemlji i pravo na budućnost. Od sutra ujutru od 10 sati u svim urbanim sredinama, zabranjen je izlalazak na ulicu ljudima od 65 godina, u seoskim sredinama to važi za ljude starije od 70 godina - rekao je Vučić.
 
Kako kaže, najugroženiji su najveći gradovi u Srbiji.
 
- Žarišta su veći gradovi. Najviše Beograd, Kikinda i Niš. Nešto manje Čačak. Zato sva lica strija od 65 godina od ujutru od 10 sati moraju da ostanu u kućama - rekao je i zamolio sve starije da razmisle zbog čega ovo Vlada Srbije radi.
 
Kako je rečeno, odluka je donesena jer je ocenjeno da na te načine može da se očuva zdravlje građana.
 
Kazne će biti veoma oštre za one koji krše naredbu. Nepoštovanje ove dve naredbe kazniće se u skladu sa krivičnim zakonom.
 
 Takođe je kazao da pšenice ima za 10 meseci samo u rezervi, ujedno i velikih rezervi ulja.
 
Vučić je izjavio da će datum izbora biti određen kada bude rešen problem sa virusom korona. "Izbori sada ne postoje", rekao je Vučić.

Komentari 122

  • Muki

    23.03.2020 18:09
    sigurnost
    zabrana kretanja izvan boravista je mjera koja ima opravdanost I imajuci u vidu vrijednosti zastite ove popolucije,no isto tako smatram da je bilo I drugih po meni vredniji I svrsodniji u ciljuzastite.prmera radii ogranicena vremenska dozvola za zadovoljenje osnovnih zivotnih potreba /trio irgovina,apothecary/.tko Vam garantuje da osoba koja vas opsluzuje I koja u t danu opsluzi nekoliko desetina osoba ne moze biti zarazena od onih koje snadbjeva.takva prksa upravo is navedenog razloga povukla je takovu odluku,mislim da treba preispitati odluku povuci je I preci na vremenski organicene dozvole
  • Šiomigađura

    21.03.2020 17:43
    Balkan fest
    Eto, sad čovek stariji od 65 ni tetki lek da odnese ne može!
  • sič

    21.03.2020 15:55
    korona
    komšinica 68 godina svakoga dana odlazi na n. bgd. radi kao bedinerka kod nekih gospođa, da bi izbegla policiju vozi je unuka koja je inače vozač sa probnom dozvolom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija