Direktorka RFZO: Bolovanja će biti automatski produžena za mesec dana

Bolovanja će automatski biti produžena za mesec dana, rekla je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić.
Takođe, građani koji treba da produže potvrdu da su oslobođeni od plaćanja participacije ne moraju da dolaze u filijale RFZO, već će to biti automatski produženo.
 
Zdravstvene ustanove, napominje, dužne su da pruže svim građanima zdravstvenu uslugu, bez obzira da li imaju overenu zdravstvenu knjižicu ili ne.
 
Pozvala je sve građane da se jave kontakt centru RFZO ukoliko se desi da u zdravstvenim ustanovama budu vraćeni sa redovne terapije ili budu odbijeni za pružanje zdravstvene zaštite.
 
"Posebno vodimo računa o pacijentima na dijalizi. Obezbeđeni su materijali i sredstva koja se koriste za dijalizu, kao i za sve pacijente koji se leče od malignih bolesti", naglasila je ona.
 
Produženo je i važenje e-recepta, kako građani ne bi morali da izlaze iz kuće i odlaze u dom zdravlja.
  • Bata

    18.03.2020 12:20
    Bata
    Ma ljudi kakva bolovanja i gluposti u pitanju je egzistencija da preživimo. Evo ja i još nas osmoro od danas neradimo. Nema posla nema para gledam po marketima svega ima a ja nemam para da napravim neku zalihu bar za nedelju dana. Ova situacija uopšte nije dobra pre ćemo pući bez para nego od ovog prokletog virusa bar ja nas nekoliko. Užas ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.