Protest radnika u Juri - rade, a nemaju nikakvu zaštitu od virusa korona

Radnici pogona fabrike Jura u Nišu jutros su obustavili rad na pola sata, protestujući na taj način jer im poslovodstvo nije obezbedilo nikakvu zastitu od virusa korona, rekli su za N1 radnici te fabrike.
Upravi Jure upućen je mejl na koji još nema odgovora, a uporedo zaposleni tvrde da nisu dobili nikakva zvanična obaveštenja na koji način će stići do posla i legitimisati policiji večeras posle 20 sati, kada počinje treća smena, a usred zabrane kretanja u vanrednom stanju.
 
"Nas je u jednoj smeni puna hala, ni maske nisu dovoljna zaštita, a ni njih nismo dobili", kaže za N1 jedna od radnica Jure u Nišu.
 
Jura je samo jedna od inostranih kompanija koja, uprkos pandemiji novog koronavirusa, nastavlja proizvodnju, iako nije reč o industriji od vitalnog značaja za funkcionisanje u ovakvim okolnostima.
 
Prema pisanju Južnih vesti, jutros su na radnim mestima protestovali i radnici u fabrici Šinvon u Nišu, takođe zbog nedostatka maski i rukavica. Uporedo je gradonačelnik Niša i šef Štaba za vanredne situacije u Nišu Darko Bulatović sazvao vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je govorio o prilagođavanju gradskog prevoza tokom policijskog časa firmama i ustanovama koje imaju treću smenu.
 
Kako podseća N1, u Nišu je naređena obustava rada kockarnica, frizerskih i kozmetičkih salona, a od sutra i svih pijaca, ali i dalje u kafanama i kafićima može da se boravi, ali na dva metra razdaljine.
 
Predviđeno je da jedna osoba bude na tri kvadratna metra prostora, a jutros su nadležni u pojedinim lokalima već intervenisali zbog nepoštovanja ove odluke. Tržni centri u Nišu takođe su otvoreni. Maski još nema u apotekama, a nemaju ih, prema poslednjim informacijama, ni mnogi službenici koji bi morali da ih nose. 
 
Broj obolelih od korona virusa u Nišu je 14, a osmoro pacijenata je u Klinici za infektivne bolesti. Jedan pacijent koji je već bio hospitalizovan, a kome je prisustvo virusa naknadno otkriveno, diše uz pomoć respiratora.  
  • tigar babusnica

    24.03.2020 01:08
    napredna katastrofa
    Isto je i u tigru,menadzment se pravi lud,eno bio je tekst o tome na jednom portalu na jugu.
  • DjakoN

    19.03.2020 08:44
    tuga...
    Ako ne razmisljate sami o sebi nece ni oni...
  • Potvrđujem

    18.03.2020 21:30
    Mnogo nas je takvih.
    U stanju su da nam ukinu pravo na godišnji odmor, ali ne i da obezbede maske i rukavice, nama koji cirkulišemo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.