Stiglo je proleće

Proleće na severnoj Zemljinoj hemisferi počelo je danas u 4:49 časova, a u isto vreme na južnoj polulopti je stigla jesen, saopšteno je iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković".
Stiglo je proleće
Foto: Pixabay
Na dan početka proleća Sunce u Beogradu je izašlo u 5:40 časova, a zalazi u 17:50 časova, što znači da će obdanica trati 12 časova i 10 minuta, a noć 11 časova i 50 minuta.
 
Na dan prolećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemlja poseduje atmosferu koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta.
 
Prvi dan proleća u Srbiji će biti sunčan sa maksimalnom temperaturom do 22 stepena. Slično će biti i u subotu, ali se već od nedelje očekuje pogoršanje, pa čak i susnežica i sneg u pojedinim delovima zemlje u ponedeljak i utorak.
 
Društvo "Ruđer Bošković" podseća i da se u noći subotu na nedelju, odnosno 28. na 29. mart prelazi na letnje računanje vremena, pa kazaljku treba pomeriti jedan čas unapred.
  • U karantin

    20.03.2020 13:37
    Odmah staviti Proleće u samoizolaciju na dve nedelje.
    Zakon važi za sve.
  • Giga Moravac

    20.03.2020 09:06
    E ebem ti ja ovakvo proleće! Ne ponovilo se!
  • Corona

    20.03.2020 08:51
    Kome je sada do proleca ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.