Brnabić: Prestaje javni prevoz u Srbiji, obustavlja se rad kafića, restorana, tržnih centara

Premijerka Srbija Ana Brnabić najavila je nove mere u borbi protiv virusa korona.
Brnabić: Prestaje javni prevoz u Srbiji, obustavlja se rad kafića, restorana, tržnih centara
Foto: 021.rs
Ona je izjavila da od subote, u 20 časova, prestaje sav javni prevoz na čitavoj teritoriji Republike Srbije. Od istog momenta biće zatvoreni i svi kafići, restorani i tržni centri, iako je prvobitno najavljeno da će ta mera važiti od nedelje. 
 
Premijerka je poručila i da će biti zabranjena sva okupljanja sa više od pet ljudi.
 
"U ovom trenutku opasnost je suviša velika, pritisak na naše lekare, medicinske sestre i njihove saradnike je suviše veliki da bismo razmišljali o materijalnim troškovima ovoga. Dozvolićemo dostavu hrane, zato što pored javnog prevoza, putnički i taksi prevoz mogu da funkcionišu još uvek", izjavila je Brnabić.
 
Ona je ponovo zamolila poslodavce da imaju maksimalno razumevanje za svoje zaposlene.
 
"Da im omoguće, ako mogu, da rade od kuće. Oni koji ne mogu, nekka se preko Privredne komore Srbije jave i videćemo da u tim slučajevima obezbedimo prevoz, da pokušamo da privreda trpi što manje, samo i isključivo zato što Srbija treba da nastavi da živi i radi i posle. I zato što će nam biti potreban novac za sve ono što ćemo danas investirati i što investiramo u ljudske živote u Srbiji. Niko neće propasti ukoliko nekoliko nedelja bude slabije poslovao. Imajte razumevanje, solidarnosti, hajde svi zajedno da se strpimo, da razmišljamo danas i narednih dana i nedelja, da razmišljamo o ljudima", dodala je Brnabić.
 
Ona je još jednom zamolila građane da ostanu u svojim kućama.
  • Neko

    24.03.2020 22:16
    Pitanje
    Mene samo zanima da li je moguce otici u drugi grad u Srbiji iz Beograda, kolima? Hvala lepo.
  • Đura

    21.03.2020 12:20
    Za superhika
    Superhiče nisi me dobro razumeo. Ja nisam za to da svima budu plate na minimalcu dok traje ovo stanje već samo onima koji su na državnim jaslama i koji su na budžetima države, pokrajne, gradova i opština. I to samo onima, a ima ih dosta, koji nisu na prvim linijama borbe protiv virusa kao što su zdravstveni radnici, policija i vojska i možda još neki. Pa oni treba da su najsolidarniji. Ipak je prema njima država blagonaklonija i dobijaju novac iz budžeta koji svi mi punimo za razliku od nas običnih smrtnika.. I to dobijaju veće plate od nas ostalih. Evo i primera. Zašto da se isplaćuju pune plate zaposlenima u Informatici kada njihovi šalteri ne rade? Zašto da se isplaćuju pune plate zaposlenima na šalteru u EPS-u kada od tri šaltera radi samo jedan a i taj jedan džabe radi kada sada skoro niko ni ne plaća struju? Zašto da se plaća puna plata zaposlenima u GSP-u kada od danas oni više ne rade? Ima tih primera koliko hoćete. Svima njima treba smanjiti plate na minimalac. Naravno i Vladi, predsedništvu i poslanicima koji bi trebalo da budu najsolidarniji i najodgovorniji u ovoj situaciji treba smanjiti plate na minimalac za vreme ovog vanrednog stanja. Sav taj novac koji bi se uštedeo od te mere prerasporediti onima koji su nezaposleni i onima koji u privatnom sektoru ne mogu da zarade minimalac zbog ovog stanja. Njima dati minimalac. Recimo apotekarima ne. Pa oni bolje rade sada i mogu da zarade više nego u redovnom stanju. Živela Srbija.
  • La losh

    21.03.2020 09:54
    Mante korolu, ocel neko opet glasati za ove?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.