Srpski diplomata u Ženevi zaražen virusom korona

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je jutros da je srpski diplomata koji radi pri misiji UN u Ženevi zaražen virusom korona.
Srpski diplomata u Ženevi zaražen virusom korona
Foto: Pixabay
Ivica Dačić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da bi srpski diplomata, koji radi u misiji u UN u Ženevi, danas trebalo da ide na kontrolu.
 
"Nadam se, da kucnem u drvo, da je on izlečen", kazao je Dačić.
 
Istakao je da su sve aktivnosti Ministarstva spoljnih poslova sada usmerene na to da se pomogne našim ljudima koji su inostranstvu, ne samo koji su se zatekli na putovanjima, nego i onima koji su bolesni.
 
"Pomoć našim građanima, obezbeđivanje letova, obezbeđivanje i traženje raznih dozvola za letenje aviona kada je reč o kupovini opreme ili donacijama", rekao je šef diplomatije.
 
Podsetio je da su juče doputovali državljani Srbije koji su bili u Amsterdamu i Parizu i da se oni nalaze u karantinu.
 
Naglasio je da moraju biti pooštrene mere koje su uvedene sa ciljem smanjenja širenja korona virusa.
 
"Italija je među prvima uvela vanredno stanje, ali mere nisu poštovane i to je dovelo do ove situacije", naglašava Dačić.
 
Ističe da spoljna politika sada gotovo da ne postoji i da se svodi na borbu protiv korona virusa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija