Lončar: Potrebno 29 dana pridržavanja svih mera da bi se situacija stabilizovala

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je da je prva procena kineskih stručnjaka, koji se od subote uveče nalaze u Srbiji, da bi građani morali da se pridržavaju svih mera protiv širenja korona virusa koje je Vlada propisala 29 dana da bi se situacija stabilizovala, odnosno da bi broj obolelih prestao da raste.
Lončar: Potrebno 29 dana pridržavanja svih mera da bi se situacija stabilizovala
Foto: 021.rs
On je za RTS naveo da su kineski stručnjaci tu procenu izneli upoređujući Srbiju sa oblastima u njihovoj zemlji sa sličnim brojem stanovnika i na osnovu svog iskustva u borbi protiv COVID19.
 
Lončar je naveo i da će tim medicinskih stručnjaka iz Kine do ponedeljka popodne predstaviti set mera koje su se u njihovoj zemlji pokazale kao dobre, a da su oni zadovoljni dosadašnjim merama koje je Srbija preduzela.
 
Ministar je kazao i da je od 222 osobe koje su testirane pozitivne na koronavirus 131 do sada hospitalizovana, da se 15 nalazi na respiratorima, od toga troje "u prilično lošem stanju", zbog drugih oboljenja koja takođe imaju.
 
Najavu potencijalno oštrijih mera ograničenja kretanja građana Lončar nije nazvao "drastičnijim", već merama koje spasavaju živote, a ocenio je da građani i dalje nisu dovoljno ozbiljno shvatili situaciju.
 
Lončar je dodao da ako građani primete ljude koji su nedavno došli iz inostranstva, a koji krše mere samoizolacije, ti građani bi trebalo da budu upozoreni i prijavljeni. "Naravno da će oni biti sankcionisani", zaključio je Lončar.
  • Beli zec

    23.03.2020 16:31
    @Alisa: https://nova.rs/politika/precutali-prve-zarazene-zbog-prikupljanja-potpisa/

    Evo danas doktorke na RTS lepo objasnila pred celom Srbijom da se zabunila, nije ona tako htela da kaže.
  • Maja

    23.03.2020 12:29
    Mislim da Vi I ja u suštini mislimo isto.Možda sam u postu Vama ubacila neke stvari na koje sam htela da skrenem pažnju a Vi ste ih ispravno shvatili lično jer sam se nadovezala na ono što ste Vi napisali.Naravno da svako treba da snosi odgovornost za to što radi samo što I Vi I ja znamo da od toga neće biti ništa.I sigurna sam da sad nije najbolje vreme za to.Što se tiče političkih prepucavanja htela sam da kažem da imam utisak da mnogo ljudi ne poštuje ništa u inat postojećoj vlasti I da se sve mere miniraju zbog toga.Nije vreme za to.Uvek je neko za i protiv,neko je totalno apolitičan a oni koji koriste ovo stanje,pa svaka im čast.To će već život poravnati.Sve dodje na naplatu kad tad.
  • +65

    23.03.2020 11:33
    Maja
    Draga gospodjo,vidim da se slazemo oko toga da je greska napravljena.Razlika je u tome sto vi potencirate mantru da smo je MI napravili.Ja sam izneo sta je ministar rekao,sto mozete lako proveriti,i da je ministarstvo,na cijem je celu,trebalo mnogo ozbiljnije da shvati opasnost koja nam preti od korona virusa i blagovremeno preduzme odgovarajuce mere.Da li su maske i rukavice mogle ranije da se obezbede?U cemu ste ovde videli *politicka i druga prepucavanja*
    ako sam izneo stav da svako treba da odgovara za posao koji obavlja?Zar to nije tacmo?
    I na kraju da karikiram,da li biste vise voleli da vas vozi pijan ili trezan sofer?
    Btw,slazem se,papir sve trpi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.