Otkazana proba male mature planirana za 27. i 28. mart

Osmaci neće biti u prilici da rade probu male mature kako je planirano 27. i 28. marta, zbog uvođenja vanrednog stanja i organizovanja nastave na daljinu.
Otkazana proba male mature planirana za 27. i 28. mart
Foto: Pixabay
Kako Tanjug saznaje u Ministarstvu prosvete, razmatra se nekoliko različitih scenarija za održavanje probe male mature.
 
"Do kraja nedelje biće razrađeno kako će se ocenjivati učenici, kako će se raditi sa nadarenom decom, polaganje probne i male mature. Trenutno se radi na razradi svih formi i javnost će biti blogovremeno obaveštena", kažu u Ministarstvu prosvete.
 
Navode i da nadležni razrađuju više scenarija za održavanje male mature koja učenike osmog razreda čeka sredinom juna.
  • Kaćanka

    23.03.2020 14:38
    Šarčević za ime boga
    Od reči mala matura više mi je muka, danas nisi nigde ni kad diplomiraš a kamoli posle male mature, o onom trogodišnje školovanju takođe mogu reći da je čist promašaj, bolji je bio Šuvar projekat nego to... A tek dualno predrobovlasništvo... O ovom digitalnom.. Uzas....Nadam se da će više prosveta sjahati sa dečije grbače a time i roditeljima i nastavnicima olaksati da preguraju ovu pošast.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.