Svrljig građanima besplatno deli maske

Na četiri lokacije u Svrljigu postavljene su kutije sa besplatnim zaštitnim maskama za sve građane, a one će se po potrebi dopunjavati.
Kutije sa maskama za višekratnu upotrebu koje Opština sama šije u saradnji sa svrljiškim privrednicima, postavljene su ispred Policijske stanice u centru, ispred Pošte, kod spomenika Sajtaru i ispred Poreske uprave.
 
Predsednica Opštine Jelena Trifunović apelovala je da se maske uzimaju racionalno, uz napomenu da su sve lokacije pod video-nadzorom i da će svaka zloupotreba biti sankcionisana.
 
"Još na prvoj sednici Štaba za vanredne situacije smo doneli takvu odluku, da opština obezbedi maske za građane, radnike i administraciju. Tri tekstilne fabrike u Svrljigu Viktorija stajl, Kasker i Prestiž, nisu htele uslužno da šiju za druge kompanije već su odlučile da to rade za svoj grad tako da se u njhovim pogonima šiju ove maske. U četvrtak i petak prošle nedelje smo ih prvo podelili trgovcima jer su najizloženiji virusu a svako je uzeo samo onoliko koliko im treba. Onda smo podelili radnicima koji rade, jer nam je bitno da sačuvamo privredu, i na kaju smo danas krenuli sa podelom građanima", priča Trifunovićeva.
 
Maske čiju izradu finansira opština Svrljig će biti distribuirane i na seoskom području.
 
"Pošto smo u vanrednom stanju i nema radova na asfaltiranju i drugih stvari, smatrali smo da je ovo prva stvar koju treba uraditi kako bi smo zaštitili stanovništvo. Krenućemo u podelu i na selu kao i novu turu trgovcima, kako bi mogli bez problema da menjaju maske. Trgovci će imati jednu količinu i za mušterije koje nisu uzele maske na ulici", kaže Trifunovićeva.
 
Podsetimo da je avion sa zaštitnim maskama koje je država kupila sleteo juče u Beograd i da će odatle biti distribuirana po svim apotekama u Srbiji. Te maske će se prodavati za 120 dinara po komadu, a jedna osoba će moći da kupi najviše deset. Opširnije o ovim maskama OVDE.
  • djole

    29.03.2020 15:47
    nemate poima
    Na zapadu u Nemackoj nena maske nema slobodno .Radiis karo da nine instant .Poslodavac nema pate za talab luksuz.prodavnice prazne nema tablet papiers brasna kvasca ulke.Avi dizete toliku dreku.Neradis nema para nema pieta hrane kap kod nas.Badava kukate.
  • Singer

    25.03.2020 09:54
    Kapa dole !
    BRAVO !!!

    Evo i SOS taxi besplatno prevozi medicinare !!!
    ...a SAMI su pravili maske !

    Eee, BEDO od države, a ti naplaćuj maske 120 dinara narodu u AGONIJI.

    Neka..... Neko to od gore vidi SVE !
  • B

    25.03.2020 08:34
    Svaka cast!
    Bolje ikad nego nikad! Da je vlast u Srbiji bila malo manje gramziva i preokupirana sama sobom, mogla je da zapazi da je Kina obavestila SZO o novom virusu 31.12., da je zatvorila Vuhan 23.01. Da su tada fabrike tekstila preorijentisane na izradu maski, da su se proucavala iskustva Kine, J. Koreje, Singapura, ne bi bilo problema koje sad imamo, verovatno bi bilo manje zarazenih i mrtvih, manja privredna steta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija