Nedimović: Srbija ima dovoljno kvasca, brašna i ulja, distribuiraće u Republiku Srpsku i druge zemlje

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je Srbija od zemlje koja uvozi kvasac, postala proizvođač i izvoznik i ponovio da je distribucija kvasca u prodavnice i pekare već počela.
U prodavnice su, kako je rekao, stigle prve količine manjih pakovanja svežeg kvasca, a krenula je i isporuka kvasca u 1.000 pekara, u vrećama od deset i 15 kilograma.
 
Podsetio je da je Srbija u prethodnom periodu kvasac kupovala iz uvoza, pre svega Hrvatske i Mađarske, i istakao da je proizvodnja u fabrici u Senti pokrenuta za samo sedam dana, te da će se sada na nedeljnom nivou proizvoditi 240 tona kvasca.
 
Nedimović i istakao da je u ovom trenutku zabranjen izvoz kvasca dok se ne snabde domaće tržište, ali će biti dovoljnih količina da se pomogne Republici Srpskoj i drugima. Naglasio je i da pšenice, brašna, šećera, ulja, kvasca ima dovoljno i dodao da je sa Ministarstvom poljoprivrede Republike Srpske dogovorena distribucija brašna i ulja.
 
Nedimović je za TV Pink rekao i da je jutros razgovarao sa direktorom KC u Nišu i da će se danas ići sa novom isporukom natrijum hipohlorita, sredstva za dezinfekciju koje se proizvodi u vodovodima u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici i Šidu.
 
"Danas ćemo isporučiti dve tone koncentrata natrijum hipohlorita u Niš, dve tone u Kragujevac u Klinički centar. To je za ova dva klinička centra dosta za nekoliko dana. Sutra isporučujemo alkohol od 75 odsto, koji smo isto pravili u poslednjih nekoliko dana u Aleksandrovcu u Župi i on će krenuti u pakovanjima od dve litre", rekao je ministar.
 
Objasnio je da će distribucija alkohola ići u KC Niš, KC Kragujevac, KC Srbije, Bolnicu "Dragiša Mišović", KBC Zemun i KC Vojvodine.
 
U petak ujutru iz Aleksandrovca kreće distribucija prvih 10.000 litara ovog alkohola što je, kako je naveo, za KC Niš dovoljno za dva meseca.
  • Nikola

    26.03.2020 20:49
    Ovo gnusno laganje i odugovlacenje "narucicemo,stize nam,obezbedicemo" je sarlatanska, manipulatorska politika iz Avav kuhinje jer u ovakvim situacijama je potreban uredjen sistem i funkcionalnost svih drzavnih aparata a mi smo banana drzava...ili sto bi moja baka govorila "mnogo zuje malo meda daju"
  • Sremac

    26.03.2020 17:51
    Kod nas nema kvasca ali mogu da se kladim da će ga biti u republici srbskoj.
  • Jelena

    26.03.2020 17:38
    Gde
    Gde ima brašna da običan narod kupi? Vojvodina vas hrani a treba da crkava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.