Sindikat: Medicinari da se na svakih pet dana testiraju na virus korona

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" predložio je Kriznom štabu da se zaposleni na infektivnim klinikama svih kliničkih centara, i drugim odeljenjima gde su smešteni pacijenti pozitivni na virus korona, obavezno testiraju svakih pet dana.
Sindikat: Medicinari da se na svakih pet dana testiraju na virus korona
Foto: Pixabay
Ostale zaposlene u sistemu zdravstva trebalo bi testirati po potrebi, u zavisnosti od izloženosti potencijalnim zaraženim građanima.
 
Testiranje je neophodno i za zaposlene u socijalnoj zaštiti i onih radnika za koje postoji potencijalna pretnja da mogu biti zaraženi u kontaktu sa korisnicima socijalne zaštite, navodi se u dopisu tog sindikata.
 
Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" u dopisu Vladi moli da povećanjem plata u iznosu od 10 odsto budu obuhvaćeni svi zaposleni u zdravstvenom sistemu, bez izuzetka.
 
Kako se navodi, ceo zdravstveni sistem ovog trenutka trpi najveći pritisak i opterećenje i na udaru su služba vešeraja, obezbeđenja, vozači, zdravstveni saradnici i mnogi drugi koji, ako ne dolaze direktno u kontakt sa pacijentima, dolaze svakodnevno u kontakt sa zaposlenima po raznim osnovama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija