U Srbiju se vraćaju medicinski radnici iz Nemačke, možda više neće moći da se zaposle u EU

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da će se letom Er Srbije iz Nemačke danas u Srbiju vratiti i 24 medicinskih radnika.
U Srbiju se vraćaju medicinski radnici iz Nemačke, možda više neće moći da se zaposle u EU
Foto: Pixabay
"Kao što je najavljeno, Vlada Srbije, u dogovoru sa predsednikom Republike, organizovala je let Er Srbije za Berlin i Frankfurt. Ovim letom prevezeno je i 174 nemačkih državljana u Berlin, a isto toliko naših treba da bude vraćeno u Srbiju", rekao je Dačić za Tanjug.
 
Ministar je naveo da će se tim letom u Srbiju vratiti i 24 medicinskih radnika, koji su napustili posao u Nemačkoj da bi pomogli Srbiji, iako su, kaže, suočeni sa pretnjama da kasnije više neće moći da se zaposle nigde u EU.
 
Ministar Dačić je najavio da su za sutra predviđena jedan ili dva leta za Maltu, u zavisnosti od broja prijavljenih za povratak, jer, dodao je, mnogi odustaju, iako su prijavljeni, zbog karantina u Srbiji.
  • Stutgart

    30.03.2020 11:12
    Pa ovo je strasno!
    Ja znam jednog medicinskog radnika koji je isao tim avionom iz Frankfurta za Srbiju. Ali ta osoba vec radi u Srbiji, samo je zbog ove cele situacije ostala "zaglavljena" u Nemačkoj. Pa vi ste patološki lažovi! Pljujte jos po nama koji smo otisli samo zato sto ne volimo svoju zemlju, a ne zato sto smo tesko ziveli u svojoj zemlji!
  • Dudija

    28.03.2020 09:32
    Imena
    Molio bih ministra Dačića da imenom i prezimenom navede ko se to vraća iz Nemačke?! Ako se neko predstavlja kao zdravstveni radnik, to ne znači ni da je lekar ni medicinski tehničar, nego, verovatno, negovatelj/ica starih lica koji/a je otišao/la na crno da radi u Nemačku, pa sad kupi prnje i beži nazad, jer tamo nema plaćenu ni boravišna taksu, a kamoli zdravstveno osiguranje! Na kraju krajeva, dok u "voljenoj Srbiji" ispuni uslove i "odleži" obavezan karantin, epidemija će, Bože zdravlja, početi da se smiruje, te ne vidim jasan i zdravorazuman razlog ni da sedne u dotični avion?!
  • stevica

    27.03.2020 21:55
    ?
    Da li ce i oni ici prvo u onaj improvizovani karantin u Subotici?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija