Dačić: Zemlje EU će prevoziti državljane Srbije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je za RTS da je Srbija izdejstvovala da zemlje Evropske unije prevezu naše državljane sa određenih lokacija, i naveo primer Perua odakle naši državljani tokom dana treba da stignu za Beč.
Dačić: Zemlje EU će prevoziti državljane Srbije
Foto: 021.rs

Dačić je gostujući na RTS-u rekao da danas iz Beograda treba da polete dva aviona za Maltu, kako bi prevezli srpske državljane iz te zemlje. On je dodao da sa Malte treba da stigne i četvoro lekara koji su se odaazvali pozivu Vlade Srbije da pomognu zdravstvenom sistemu Srbije.

Ministar je kazao da se razmatra i let za Abu Dabi gde se nalazi veliki broj naših građana, koji su tu pristigli sa drugih lokacija. Razmatra se i mogućnost leta za Stokholm u ponedeljak, dodao je Dačić.

On je kazao da se na Tajlandu nalaze 144 državljana Srbije, u Indoneziji njih 50, a u Japanu 13.

Kada su u pitanju Sjedinjene Američke Države, Dačić je rekao da se prikupljaju podaci i da će građani biti obavešteni.

Avionom Er Srbije u petak je iz Berlina stiglo 174 naših državljana, među kojima su bila i 24 medicinska radnika. Ministar kaže da je do sada za povratak u Srbiju zainteresovano između 200 i 300 medicinara iz inostranstva.

  • Pera

    28.03.2020 09:43
    Readmisija i inkluzija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.