Brnabić: Ako bude potrebno, mere će biti još rigoroznije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ponovo je večeras apelovala na građane da ostanu kod kuće i budu disciplinovani, najavivši da će, ako bude potrebno, biti uvedene još rigoroznije mere.
Brnabić: Ako bude potrebno, mere će biti još rigoroznije
Foto: 021.rs
Brnabić je u izjavi za Televiziju Pink istakla da je država do sada učinila sve što je mogla, upozorivši na to da je na građanima da li ćemo borbu sa koronavirusom da dobijemo ili ne.
 
Naša zemlja se nalazi u četvrtoj nedelji epidemije i još je na nogama, napomenula je ona i ukazala na to da tek ulazimo u najteži period.
 
Premijerka je prenela da od danas radi laboratorija u Batajnici, a priprema se i Veterinarski institut u Kraljevu, koji će raditi testove za COVID-19 kako bi se rasteretio Torlak.
 
Srbija, kako je ukazala, po glavi stanovnika ima više respiratora nego mnogo razvijenije zemlje, s tim što smo uspeli da nabavimo još 480 ovih aparata.
 
Prema njenim rečima, bolnice su dobro opremljene, ima dovljno testova, povećani su kapaciteti, a za građane je preko apoteka obebeđeno devet miliona maski.
 
Takođe, kako je najavila, penzije će biti isplaćivane u celini 10. u mesecu, dok će 10. aprila biti isplaćena i jednokratna pomoć od 4.000 dinara.
 
Brnabić je poručila da svi koji ostaju kod kuće na taj način pomažu lekarima koji rade danonoćno, da je to solidarnost i da im time daju šansu.
  • novosađanka

    30.03.2020 03:57
    Kada planirate da se setite beskućnika?
    Kada planirate da se setite osoba koje imaju dom, ali jedva preživljavaju, a ostali su bez primanja?
    Da li planirate da pomognete njima nekako, ili su njihovi životi manje vredni i nužno će stradati pod uticajem vaših mera?
  • ok

    29.03.2020 23:57
    može
    i mi ćemo rigorozno, kad ovaj globalno navalentan virus prođe
  • Nene

    29.03.2020 21:57
    Nene
    Covece a od cega mi ostali da zivimo, penzioneri penzioneri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.