Veliki trgovinski lanci: Robe ima dovoljno

Trgovci iz najvećih trgovinskih lanaca u Srbiji poručili su da robe ima dovoljno i da nema potrebe da se stvaraju zalihe, a da ta poruka dopire do potrošača svedoče najnoviji izveštaji i analize kojima se prati tražnja, pre svega za osnovnim životnim namirnicama.
Veliki trgovinski lanci: Robe ima dovoljno
Foto: Pixabay
Prema izveštajima najvećih trgovinskih lanaca, tražnja za osnovnim životnim namirnicama je stabilizovana, a zahvaljujući posvećenom angažovanju trgovaca, dobro funkcioniše čitav lanac snabdevanja.
 
Trend blagog rasta zabeležen je u petak i subotu, a najviše se kupovalo brašno i meso, kao i riba, zamrznuta, sveža i u konzervi. 
 
Kupovina sveže ribe u prodavnicama bila je veća za 30 do 40 odsto.
 
"Najveći pad tražnje zabeležen je za jaja, koja su se pazarila za oko sedam odsto manje, kao i so i papirne maramice, koje su se kupovale za oko šest odsto manje u odnosu na isti period prethodne sedmice", kaže sekretar Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije Žarko Malinović.
 
Članice Grupacije prehrambenim proizvodima na veliko i malo Udruženja trgovine Privredne komore Srbije odazvale su se na poziv da se uključe u akciju podrške najstarijim sugrađanima za kupovinu u posebnom terminu, pa je i jutros od 4 do 7 časova više od 3.100 trgovaca u Srbiji otvorilo prodavnice.
 
Akcija će biti nastavljena i narednih nedelja, ali se apeluje na najstarije da, u skladu sa pooštravanjem mera, zaštite i izolacije, ovaj vid nabavke koriste samo ukoliko za njih predstavlja jedinu mogućnost.
  • Ns

    29.03.2020 21:10
    Ml
    Robe ima ali para nemaaa
  • Dragan

    29.03.2020 20:45
    Nije nista doprelo do nas no smo spizdili sve pare u prvoj nedelji pa sada nemamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.