Đorđević: Na evidenciju NSZ se javilo 1.455 ljudi, uveren sam da će većina poslodavaca zadržati radnike

Upis u evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje u poslednjih pet dana, od kada radi elektronsko prijavljivanje, zatražilo je 1.455 ljudi.
Đorđević: Na evidenciju NSZ se javilo 1.455 ljudi, uveren sam da će većina poslodavaca zadržati radnike
Foto: 021.rs
To je saopštio ministar za za rad Zoran Ðorđević i dodao da se 1.152 ljudi prijavilo za korišćenje novčane naknade.
 
Pozvao je ponovo poslodavce da ne otpuštaju radnike i naveo da je uveren da će nakon najave predsednika Aleksandra Vučića da će država pomoći poslodavcima, većinu otpuštenih radnika vratiti na posao.
 
Ðorđević je za TV Prva rekao da su mere koje je predložio Vučić stimulans za poslodavce na nastave normalno poslovanje. Kaže da je Vučić jasno rekao da će država preuzeti deo tereta za radnike.
 
"To je odgovor svima šta će država da uradi. Država nikoga neće ostaviti na cedilu", rekao je Ðorđević i naglasio da će mere omogućiti i zamajac za privredu i njen oporavak kada se izađe iz krize.
 
Ministar je istakao da je Vučić jasno rekao da poslodavci koji su otpuštali radnike neće moći da dobijaju pomoć države.
 
"Vodimo evidenciju. Inspektorat rada radi redovno svoj posao, izlaze na teren na svaku primedbu. Kad se ovo završi objavićemo i registar onih koji su kršili radno pravo", poručio je ministar.
 
On je naveo da se u pojedinim slučajevima, pored novčane kazne, pokreću i prekršajne i krivične prijave.
 
Naveo je da je odlazak na neplaćeno stvar sporazuma poslodavca i radnika i precizirao da to ne može biti učinjeno bez saglasnosti zaposlenog, jer je u suprotnom reč o kršenju zakona.
  • Brus Vilis

    30.03.2020 14:35
    Sam sa sobom pričam
    Zašto život nije onakakav kakvim ga predstavljaju na televiziji?
  • Vlada

    30.03.2020 12:12
    Neinformisan
    Loseg si uverenja ili ne zivimo u istoj realnosti.
  • Po

    30.03.2020 11:48
    Kako su se javili kad NSZ neradi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.